Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Floortje
Floortje in Afrika
7 tot 8 jaar
6 tot 7 jaar
5 tot 6 jaar
4 tot 5 jaar (2)
4 tot 5 jaar (1)
3 tot 4 jaar
2 tot 3 jaar
1 tot 2 jaar
0 tot 1 jaar
Sport
In beeld
Contact

 

Zonder vleugels (juli 2012) Hoewel ze vanaf haar zesde maand wekelijks heeft gezwommen, maakte Floortje weinig haast met het halen van haar A-diploma. Floortje is een waterrat zonder watervrees. Maar zwemles betekende voor haar vooral dansen, zingen en kletsen. Als ze in het water lag, zwom ze bovendien het liefst alleen maar onder water. Iets wat ze uitzonderlijk goed en lang kan, maar het levert je geen papieren op. We wendden ons dus maar tot het ultieme wapen: chantage. Als ze niet beter zou gaan opletten, zou ze de rest van haar leven met opblaasvleugels moeten blijven rondlopen. En dat hielp. Binnen een paar weken zwom ze af en verloste ze zich van ons gezeur en de gehate vleugels. Op naar het B-diploma!

 

Volleerd reizigster  (augustus 2011) In haar eerste echte schoolvakantie reisde Floor voor de derde keer naar zuidelijk Afrika. Voor het eerst was ze zich echter bewust van de impact van het continent. Ze stelde duizenden vragen en was zeer geinteresseerd in mensen, dieren en landschap. "Waarom bedelt dat kindje?" "Wat eet een sprinkhaan?" Waarom "zijn die bergen rood?" Ze deed haar taken in het kampement, verfijnde haar autorijden, zwom, speelde en sprak Engels, Afrikaans en Duits op haar eigen manier. Waren de vorige twee reizen met haar al geweldig, deze keer was het een nog groter plezier. Een kind op reis is een enthousiast, nieuwsgeirig en onbevooroordeeld minimensje. Bekijk hier een aantal nieuwe foto's van Floortjes reis en haar vijfde verjaardag.

 

 

Rapport (februari 2011) Na haar crecherapporten en diverse kikkerdiploma's, kreeg Floortje begin 2011 haar eerste echte schooldiploma.

 

 

Conclusie: Floortje staat stevig in haar schoenen, is slim, lief, leergierig, sociaal, handig en een enorme praatjesmaakster in de klas. Die komt er wel! Reden genoeg om even te poseren naast haar eerste officiele bewijs van kunde.

 

  

  

 

Floortje vier! (10 juni 2010) Op 10 juni jongstleden werd Floortje vier jaar oud. Ze had het er zelf ook wel aan toe. Na maanden vragen wanneer ze nu eeeeeeindelijk eens jarig was, kwam de langverwachte dag toch nog plotseling met slingers, balonnen en een springkussen in de tuin. Uiteraard werd ze weer eens schandalig verwend, maar hou alle opa's en oma's maar eens tegen... Om de mijlpaal te vieren staan er meteen recente foto's op de site!

 

Opnieuw naar Afrika! (maart/april 2010) Vlak voor ze vier werd, konden de papa en mama van Floortje nog een keertje een lange vakantie opnemen. De keuze was andermaal snel duidelijk: Afrika. En dus trokken we met z'n drieen bijna zes weken lang met de tent en een grote 4x4 door Namibie, Botswana en Zimbabwe. Klik hier voor een kleine selectie van Floortje's Afrikafoto's!

 

Brrrrrrrrrrrrrrrr.... (8 januari 2010) De aarde mag dan opwarmen. Het was verschrikkelijk koud begin januari. Floor is bepaald geen pieperd en genoot met volle teugen van sneeuw, ijs en kou. Er werd gesleed door Natuurpark Lelystad en de kleine Evel Knievel gierde met ware doodsverachting op haar slee van het spoortalud. Dat ging ook wel eens fout. En na een stevige crash was het vertrouwen in een goede afloop zichtbaar niet helemaal meer zo rotsvast als in het begin van de middag.

Bekijk dus zeker even de foto's!    

 

"Een springkussen" (10 juni 2009) wilde ze voor haar derde verjaardag. Net zoals op Texel. En een watersproeier van de Blokker in de vorm van een octopus. Beiden werden geregeld, maar helaas mocht de watersproeier niet aan. Het regende namelijk zo hard dat het springkussen schuimde. Veel maakte het haar niet uit. Ze sprong de hele dag en sleurde papa, mama en alle andere gasten op haar feest mee totdat iedereen een dubbele hernia had opgelopen. Dat was nog eens een feest. Bekijk hier de foto's
 

Groeien (15 maart 2009) Floortje wordt groter en groter. Ze begint haar eigen ideeen en voorkeuren te ontwikkelen en dat is af en toe aardig confronterend. Van een afhankelijke baby verandert ze in een eigenwijs mensje met duidelijke standpunten. Gelukkig is zo vooral erg sociaal, lief en actief. Elke avond voor het slapen gaan rent, klimt en springt ze een heuse hindernisbaan in de kamer zodat ze goed moe naar bed kan. Ze speelt met haar poppen, tekent al erg realistische dolfijnen en praat met katten. In de nieuwe fotorubriek "2 tot 3 jaar" vind je een impressie van een groeiend kind. 

 

Floortje is twee geworden (10 juni 2008) en dat hebben we geweten. Als een vorstin zat ze de hele dag tussen spelende en gillende vriendjes en vriendinnetjes op een berg pakpapier, nieuw speelgoed en visite. Schandalig hoe zo'n kind verwend wordt. Ze weet ook wat ze wil worden later: "etenkoker". We zijn benieuwd, waarschijnlijk komt er alleen koek, taart en snoep op het menu te staan.

 

In Afrika (maart en april 2008) Nog geen twee jaar en dan al twee maanden met een terreinwagen door Afrika hebben gereden. Floor vond het prachtig. Elke avond in een tent op het autodak slapen, beestjes bekijken, veel zwemmen en ijsjes eten, fikkies stoken en met z'n allen liedjes zingen op lange reisdagen. Wat een geweldige aanwinst deze mini-reizigster. 

 

Eerste rapport (10-07-2007) Floortje heeft haar eerste rapport gekregen. Op zich is het natuurlijk tamelijk onzinnig om een kind van nog geen 14 maanden oud een rapport te geven dat hout snijdt. We beschouwen het dus maar meer als een gedragsrapport. Conclusie: "Floortje is een harde", "Floortje is ondeugend", "Floortje heeft een heel sterke eigen mening" en "Floortje is heel sociaal en actief". Dat belooft nog wat! Oh ja, in juli haalde Floor ook haar eerste zwemdiploma! Een kikkerdiploma omdat ze van de kant durft te springen. 

 

Op het ijs (21-12-2007) Toen Floortje onlangs anderhalf jaar oud werd reageerde de natuur gepast: met een feestelijke vorstperiode. Floor trad vol overtuiging in de voetsporen van haar vader en had de grootste lol op de krakende ijsvloer van de Oostvaardersplassen en het Odoornse Schoonmeer. Omdat er nog geen schaatsen in haar maat te krijgen zijn, klepperde ze op haar klompjes over het ijs. Trots geduwd door Rolf die tot zijn grote genoegen constateerde dat ze het liefst zo hard mogelijk ging! De conclusie: de nieuwe ijskoningin komt eraan. 


Kleine meisjes worden een beetje minder klein (10-06-2007) Het is een cliche, maar de tijd vliegt. Voor we het in de gaten hadden was Floortje op 10 juni alweer een jaar oud. Op deze site is goed te zien hoe snel een baby opgroeit tot een miniatuurmens met tanden, veel praatjes (echte en fantasiewoorden), een schaterlach, maar ook een eigen wil en veel branie. Ze kon niet lopen, maar ineens vonden we haar halverwege de trap, buiten in de tuin en in de wasmachine. Ze kan haar schoenen uitdoen, de autogordel afgespen en uit glazen, bekers en zelfs flessen drinken. Wij bekijken nog regelmatig het afgelopen jaar op deze site. Vanaf nu zullen de foto's wat minder frequent worden ververst, maar uiteraard blijven we de mijlpalen publiceren! 
 

Geboren na een aanrijding (10-06-2006) Floortje leek lange tijd thuis geboren te worden na een voorspoedige en strijdvaardige bevalling van Sabina. Helaas lukten de persweeen uiteindelijk niet en moesten we op de valreep naar het Flevoziekenhuis verkassen. Het slotakkoord werd spectaculair ingeluid toen de verloskundige met een puffende Sabina in de auto een aanrijding kreeg in het centrum van Almere Stad.
 
Gelukkig wist Rolf, die achter de botsing reed met oma Ida, een woeste Sabina te verhinderen een vechtpartij te beginnen en dirigeerde hij alle schadepartijen naar de parkeerplaats van het Flevoziekenhuis. Terwijl Rolf de schade afhandelde, perste Sabina in het gezelschap van haar moeder de laatste loodjes uit haar lichaam. Rolf was net op tijd terug om de geboorte live mee te maken.
 
Het resultaat zie je op deze site: een prachtige meid van 3300 gram, 51 centimeter en een zeer nieuwsgierige geest. Floortje lag eerst in de couveuse om wat bij te komen van alle beproevingen (je zult maar een aanrijding hebben tijdens je geboorte), maar maakt het intussen prima.
 

Unieke datum (10-06-2006) Je eerste kleinkind krijgen is bijzonder. Bij de geboorte van je eerste kleinkind zijn is nog specialer. Maar je eerste kleinkind krijgen op je 50ste verjaardag is ons inziens redelijk uniek. Oma Ida was dan ook in alle opzichten zeer verguld met de geboorte van Floortje en glom de hele bevalling van oor tot oor

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019