Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Reisoverzicht
Reisfoto's
Afrikareis 2018
Afrikareis 2017
Afrikareis 2016
Costa Rica 2015
Afrikareis 2014
Afrikareis 2013
Afrikareis 2012
Afrikareis 2011
Paspoort
Contact

 

Zelfreizend aangelegd Rolf, Sabina en Floortje zijn nogal zelfreizend aangelegd en proberen ten minste een keer per jaar met de rugzak en cameratas op pad te gaan. Op deze sectie van de site staat informatie over de reizen die we sinds 1998 maakten door Belize, Birma, Botswana (2003, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2016), Canada, Costa Rica (2001 en 2015), Curacao, Gambia, Guatemala, Kenia (2002, 2004 en 2006), Laos, Lesotho, Madeira (1998, 2002, 2006 en 2010), Malawi, Mozambique, Mexico (1998, 1997), Namibië (2005, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014, 2016 en 2018), Roemenië, Swaziland (2017 en 2019), Tanzania (2002 en 2004), Thailand, Venezuela, Zambia, Zanzibar, Zimbabwe (2003, 2010, 2011 en 2014), Zuid-Afrika (2008, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019) en diverse Europese bestemmingen. Naast reisinformatie vind je hier nieuws over onze reispublicaties in opdracht en in eigen beheer. 

 

Zuid-Afrika, Swziland en Mozambique 2019 Het was even zoeken, maar we hebben een geweldige Afrikaanse roodtrip uitgestippeld voor 2019! Een kampeerreis met vertrouwde Toyota Hilux 4x4, vol kleinere, afgelegen parken die we nog niet eerder bezochten of voorbij zijn gereden. We hebben deze reis bovendien opgebouwd uit kortere reisdagen en verblijven bijna alleen maar in de wildparken. Dat betekent minder asfalt en reistijd en méér tijd in de wildernis, méér kamphuurtijd en méér tijd om 's nachts in de tent te kunnen genieten van alle geluiden en geuren van de Afrikaanse bush. Als klap op de vuurpijl bezoeken we zelfs een - voor ons - nieuw land: Mozambique! Waar we op zoek willen naar walsvishaaien en bultruggen.

In feite bestaat de reis uit drie gedeelten. Deel 1 is een trip langs de kleinere parken van de Zuid-Afrikaanse provincies Mpumalanga, Kwazulu Natal en Limpopo én Swaziland. We bezoeken er de wildparken van Ithala, Hluhluwe-Imfolozi, Ndumo, Mkhuze en Hlane. We zijn ze ooit allemaal voorbijgereden op weg naar andere gebieden. Nu doen we ze op ons gemak! Deel 2 bestaat uit Mozambique, waar we parallel aan de kust van Maputo naar Chidenguele en uiteindelijk Tofo rijden. Na een week gaan we vanuit Chidenguele off road in noordelijke richting naar Massingir in het Limpopo Transfrontier Park. Het derde deel van de reis is een uitgebreide zigzag-route door het midden en zuiden van Krüger. Vanuit Massingir rijden we de grens over en willen we de plekken in het zuiden van het park bezoeken die we tijdens eerdere trips hebben overgeslagen. We sluiten af met een paar nachten in een lodge in Klaserie om het luipaarden-portfolio wat aan te vullen.   

 

Als je het beperkte aantal kilometers en de stranden van Mozambique ziet, lijkt het zowaar bijna op een vakantie! Gelukkig blijven er voldoende diepe zandwegen, hectische grensovergangen en niet-bewegwijzerde gravelwegen over voor het echte safari-gevoel! Kortom: we tellen de dagen af en verheugen ons op een heleboel nieuwe plekken en indrukken!

 

Vernieuwde Namibië-reisgids (2018) De geheel vernieuwde Te Gast In Namibië-reisgids is nu te koop als app en als papieren reisgids! En - net als in de editie van 2008 - schreef en fotografeerde InterAxxie uitgebreid voor deze verrassende reisgids. Het artikel 'Een kathedraal van zand en lucht' dat oorspronkelijk verscheen in het magazine 'Ontdek Afrika' is opnieuw gepubliceerd, evenals twee nieuwe artikelen: 'Etosha blijft verrassen' en 'Ontmoeting met een trots volk'. Het eerste artikel zit tjokvol informatie over het grootste wildpark van Nambië waar we gedurende 13 jaar meer dan 100 dagen doorbrachten, het tweede artikel gaat over de San-nomaden in de Kalahari-woestijn. InterAxxie was bovendien betrokken bij de eindredactie van de gids en leverde een hele reeks foto's. 

 

Kortom: ga of wil je naar Namibië? En zoek je een reisgids die niet alleen de benodigde feiten, maar ook sfeerverhalen bevat? Koop dan de 2018-editie van Te Gast In Namibië! 

 

Sneak peek? Kijk op: https://www.tegastin.nl/landen/namibie/  

 

 

Iets anders... (2015)  Na dertien Afrika-reizen vond Sabina het in 2015 wel een keer tijd voor iets anders. En als Sabina iets anders wil, dan komt er iets anders. En met 'anders' bedoelen we ook echt iets heel anders. Geen woestijn, maar regenwoud. Geen tent, maar lodges. Geen kou en stof, maar verstikkende klamme hitte en heel veel regen... Onze reis door Costa Rica was een mooie mix van activiteiten (ziplinen, kajakken, wandelen over hangbruggen in het oerwoud, fotograferen, dierenopvangcentra bezoeken, snorkelen, varen op een catamaran, heel veel zwemmen, lange autoritten, heel veel hitte en nog veel meer regen, regen en nog eens regen). Nadelen: alles bleef dag en nacht nat, het regende bizar veel en fotograferen bleek erg lastig door de aanhoudende plensregen, de schuwheid van het wild en het oerwoud dat het zicht en het toch al schaarse zonlicht belemmerde. Voordelen: we hebben veel gezien en gedaan en ons prima vermaakt. In het bijzonder met de honderden kolibries in Monteverde, de toekans, gifkikkers en koevogels in Selva Verde en het ziplinen door de boomtoppen van het nevelwoud. Bekijk hier de foto's en bekijk hier de gedetailleerde reisroute.

 

Topreis 2014  Onze reis van 2014 was niet alleen onze één-na-langste reis ooit, maar ook één van de mooiste. We hadden de reis bewust een stuk minder basic gemaakt dan vorige edities. En dat hield in dat we om de vijf a zes dagen niet kampeerden, maar in een bungalow of lodge overnachtten. Het maakte de reis aanzienlijk minder Spartaans en verhoogde het vakantiegevoel. Bovendien hadden we gezocht naar aansprekende, nieuwe locaties op de route, zorgden we voor minder lange reisdagen en meer activiteiten. De reis bleek perfect gebalanceerd en de tijd vloog voorbij. Daarnaast konden we veel wensen van ons lijstje afvinken: zo zagen we na 13 Afrika-reizen eindelijk wilde honden. Ook spotten we onze eerste Afrikaanse otters in de Caprivi, een aardwolf in de Kalahari, een trompetneushoornvogel in Zimbabwe, de bruine hyena in Etosha NP, en de knalgroene Diedericks koekoek in Zuid-Afrika. Hoogtepunten waren Erindi, Dünsterbrook, Fiumi en de dagexcursie naar de Bosjesmannen, de bunkerhut van Senyati, het Zuid-Afrikaanse Pilanesberg NP èn de dag zwemmen in Sun City. Kortom: een topreis met volop vakantieplezier, prachtige foto's en veel spektakel! Bekijk hier het eerste foto-portfolio en hier het tweede.

Bekijk hier de gedetailleerde reisroute!

 

Reizen Magazine (2013) In het extra dikke winter-nummer van ANWB Reizen Magazine staat een interview van drie pagina's over onze Afrika-reizen! Een gesprek over onze voorliefde om elk jaar met een 4x4, een tent en veel camera's de Afrikaanse bush in te trekken. Maar ook een verhaal van rust, ruimte en risico's. En een poging om uit te leggen waarom we "Waarom altijd zo ver weg?" hebben uitgegeven, een heleboel tips voor andere reizigers en een handjevol anecdotes. Voor ons een beetje vreemd om onze 'afwijking' gedrukt in de winkel te zien liggen, maar wel erg leuk om te lezen! InterAxxie leverde alle foto's bij het artikel.

 

Opnieuw in de gids (2013) Leuk nieuws! Uitgeverij Informatie Verre Reizen heeft de Namibië-reisgids uit de Te Gast In-reeks vernieuwd. In de gids is opnieuw één van mijn reisverhalen met foto's opgenomen. Het betreft het artikel "Een kathedraal van zand en lucht" dat eerder werd gepubliceerd in het glossy reismagazine Ontdek Afrika en dat ook is opgenomen in ons boek "Waarom altijd zo ver weg?". De gids is te koop bij de betere boekhandels, Bever-winkels en Bol.com ėn als online reisgids.  Mooi om ook een bijdrage te leveren aan deze vernieuwde editie en in de index te staan met een grootheid als reisschrijver Ton van der Lee!

 

It's a jungle out there!  (2013) We zijn om familie-omstandigheden helaas vervroegd terug gekomen van deze Afrika-reis. Uiteraard ging dit gepaard met veel stress, geregel en teleurstelling: in alle opzichten een enorme domper dus. De reis zelf was zwaar en te Spartaans. We hebben drie weken lang door zulke diepe Botswaanse zandwegen geploegd dat we vaak geen tijd meer hadden voor de gamedrives. De volgende keer gaan we weer gewoon naar Namibië en de specials van Botswana. Met veel, veel meer rust, iets meer luxe en ook af en toe vijf minuten geen reis-, reparatie- of stresswerk. Bekijk hier de eerste fotoportfolio en bekijk hier de tweede.      Lees hier de reisroute.

 

Reisboek (mei 2009)  Ik verkondig het hier natuurlijk al jaren, maar op 5 mei 2009 ging een langgekoesterde wens in vervulling: het publiceren van een koffietafelboek van 33 bij 28 centimeter, hardcover-omslag en 240 pagina's dik. Het boek bevat onze 200 beste foto's en 46 beste artikelen van onze reizen in de afgelopen tien jaar. Het is een strenge selectie van meer dan 60.000 foto's uit 34 landen op vijf continenten. De luxe versie wordt - vanwege de kosten - gedrukt in een zeer beperkte oplage. bekijk hier alle details en - wie weet - bestel het boek!

 

Ontdek Afrika (2008) Vanaf het moment dat Uitgeverij Sillen uit Nijmegen startte met Ontdek Afrika, was InterAxxie betrokken met artikelen en foto's. Ontdek Afrika is het enige Nederlandstalige blad speicifiek over Afrika en richt zich op cultuur, taal en toerisme. InterAxxie heeft - tot nu toe - vijf artikelen en twee omslagfoto's voor het blad geleverd.

Reizen in print (juni 2006) Er is - in kleine oplage - een fotoboek verschenen met de zestig mooiste natuurbeelden van onze jongste Namibie-reis. De titel? "Wild". 

 

 

Namibië-reis verbeeld (mei 2008) De verontruste geluiden over onze Namibië-reis (en de verslaglegging daarover) waren niet van de lucht. Om de verwarring nog groter te maken staan nu de (vrolijke, kleurige, blije) foto's van onze mini-sabbatical online! Benieuwd? kijk dan hier voor de foto's.  

Te Gast In de gids (2007)  In de reisgids Te gast in Namibië  verschenen twee InterAxxie-artikelen en tien InterAxxie-foto's. Een geweldige eer en een geweldige nieuwe opdrachtgever!  Het betreft enkele eerder gepubliceerde verhalen uit Ontdek Afrika en nog niet eerder gepubliceerde foto's. Te gast in zich vooral richt op reizigers die de gebaande paden verlaten en belicht de cultuur, historie en sfeer van een land. Te koop bij de betere boekhandels.

 

 

 

 

 

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019