Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Reisoverzicht
Reisfoto's
Afrikareis 2018
Afrikareis 2017
Afrikareis 2016
Costa Rica 2015
Afrikareis 2014
Afrikareis 2013
Afrikareis 2012
Afrikareis 2011
Paspoort
Contact

 

Klik hier om de foto's te bekijken!

 

Lees hieronder het gedetaileerde reisoverzicht!

 

Na dertien Afrika-reizen vond Sabina het een keer tijd voor iets anders. En als Sabina iets anders wil, dan komt er iets anders. En met 'anders' bedoelen we ook echt iets heel anders. Geen woestijn, maar regenwoud. Geen tent, maar lodges. Geen kou en stof, maar verstikkende klamme hitte en heel veel regen... Omdat onze geplande reis door Zuid-Afrika en Swaziland niet rondkwam, gaan we dit jaar op safari in Costa Rica. 

 

Vroeger gingen we regelmatig naar Midden-Amerika. Zo bezochten we Mexico meerdere keren, maar ook Guatemala, Curacao, Venezuela en Belize. Dit jaar doen we onze vroegtijdig afgebroken Costa Rica-reis uit 2001 over. Na twee dagen reizen verzeilde ik indertijd in het ziekenhuis van Quepos. En na twee weken herstel op de hotelkamer werden we vroegtijdig via de Alarmcentrale naar huis gevlogen. Dat stuk slaan we dit jaar dus met plezier over... Costa Rica zal vooral vakantie vieren worden. Fotograferen wordt even een beetje een bijzaak. De reis valt namelijk midden in het regenseizoen en urenlang rondlopen met 20 kilo apparatuur op je rug is geen optie in die zompige, dampende sauna daar. We gaan dus licht bepakt en met slechts een paar compromis-lenzen en een paar flitsers op pad. Nogal een uitdaging voor mij en afwachten wat ik met beperkte middelen kan vastleggen...

 

Anders dus... Maar wat gaan we precies doen? Waar doen we dat? En hoe ziet het er uit?

 

De reis: We vliegen van Amsterdam via Panama City naar San José (2 nachten). Na een dag acclimatiseren, reizen we door naar Tortuguero (2 nachten) aan de Caribische Zee. Van daaruit trekken we debergen in naar La Fortuna (3 nachten) aan de voet van de Arenal-vulkaan aan de grens met Nicaragua. Etappe vier leidt naar het strand van Tamarindo (3 nachten) aan de Grote Oceaan. Na al dat strandvermaak duiken we bijna een week de jungle in. Eerst in het nevelwoud van Monteverde (3 nachten), daarna het tropische regenwoud van Puerto Viejo de Sarapiqui (3 nachten). We besluiten de reis in een luxe strandlodge in Puerto Viejo de Talamanca (4 nachten) aan de grens met Panama. Een laatste dagrit voert terug naar San José. De volgende dag vliegen we naar huis.

 

Net als in Afrika rijden we zelf, maar gezien de vele regen kamperen we niet. We overnachten in hotels en lodges en maken van daaruit dagtrips naar wildparken, outdoor centra en musea.

 

 

 

Van dag tot dag

Amsterdam – Panama City - San José Een heel lange vlucht brengt ons via Panama City naar San José. Niet leuk zo’n marathonzit van bijna 22 uur... Maar goed, we moeten het er voor over hebben. In San José overnachten we twee nachten in het Casa Conde, een rustig hotel in een buitenwijk.

 

In San José willen we zo weinig mogelijk doen, buiten de standaard voorbereidingszaken (zoals regenlaarzen kopen). Al staat een bezoek aan ZOOave of de lokale dierentuin met veel inheemse vogelsoorten wel hoog op het verlanglijstje.  

San José - Tortuguero Op dag drie begint de reis echt. We gaan met de bus en daarna per boot naar Tortuguero, een klein schiereilandje aan de Caribische kust in het noordwesten van Costa Rica. Tortuguero staat bekend als nestlocatie van zeven soorten zeeschildpadden. Tijdens ons verblijf nestelen de groene zeeschildpadden en dat willen we uiteraard graag zien. De door riviertjes doorsneden wouden rondom Tortuguero herbergen maar liefst 350 vogelsoorten en grote zoogdieren zoals de jaguar, poema, ocelot, tapir, zeekoe en pekari. We verblijven twee nachten in de Pachira Eco-lodge

  

Tortuguero - La Fortuna Na twee waarschijnlijk bloedhete dagen aan de kust rijden we de koelere bergen in naar La Fortuna, een klein dorpje aan de voet van de Arenal-vulkaan. Van Costa Rica's zeven werkende vulkanen is deze het meest actief. Naast een eigen stuk regenwoud met veel vogels heeft het Arenal Paraiso-hotel een serie heetwaterbronnen! Aangezien La Fortuna aan de oevers van het Lago Arenal ligt, zullen we tenminste één dag gaan kajakken op het meer. We blijven drie nachten in La Fortuna.

 

La Fortuna - Tamarindo Na de hoge, koude bergen dalen we af naar de tweede kustlijn van Costa Rica: de Pacifische Kust oftewel de Grote Oceaan! Deze kant van het land is droger en kent andere vegetatie en neerslagpatronen. Tamarindo is de surf- en watersporthoofdstad van Costa Rica. We rekenen dus op watervermaak, snorkelen, zwemmen, zon èn veel dieren. Naast de vele mangroven op het schiereiland, ligt op een uur rijden van Tamarindo het nationaal park Palo Verde Een wereldberoemd wetland. Zeker een dagtripje waard. We verblijven drie nachten in het Seis Playas Hotel.

 

Tamarindo - Monteverde Na Tortuguero is Monteverde de plek waar je geweest moet zijn in Costa Rica. Monteverde ligt hoog in de bergen in het nevelwoud en kent weer een heel eigen vegetatie en dierenwereld. Monteverde is bovendien de beste plek om de mysterieuze quetzal te spotten, een prachtige fluorescerende groene disco-vogel die moeilijk te vinden is. Monteverde is bovendien de bakermat van de canopy tour, een route van hangbruggen en tokkellijnen door de toppen van het regenwoud. We verblijven drie nachten in de prachtige Monteverde Cloud Forest Lodge.  

 

Monteverde – Puerto Viejo de Sarapiqui Nog een hoogtepunt: Sarapiqui! Tijdens onze mislukte reis van 2001 hebben we vlak voor de terugreis een dagtocht gemaakt naar deze prachtige streek aan de Sarapiqui-rivier. Een stuk regenwoud dat wemelt van de kolibri's, pijlgifkikkers, slangen, luiaards en tientallen vogels. We verblijven drie nachten in het nogal foute Hotel Bambu.

 

Puerto Viejo de Sarapiqui - Puerto Viejo de Talamanca We verruilen de ene Puerto Viejo voor de andere en dalen af langs de Caribische kust tot we bijna in Panama zitten. In Puerto Viejo de Talamanca zullen we uiteraard naar het strand gaan, maar ook enkele bergachtige wildparken bezoeken en op bezoek gaan bij de indiaanse Bribri-stam. Als afsluiter zitten we vier nachten lang in het luxe Cariblue Beach & Jungle Resort.

Puerto Viejo de Sarapiqui – San José En dan zit de trip er al weer bijna op. Via de kust rijden we terug naar San José, waar we de huurauto inleveren en de laatste souvenirs kopen. De laatste nacht slapen we opnieuw in Casa Conde en daarna vliegen we via Panama City terug naar Nederland. Hopelijk met een geweldige reis en heel veel mooie ervaringen in de bagage.

 

Bekijk hier ons hele reisoverzicht

 Bekijk hier onze reisfoto's

 


InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019