Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Port-NL
NL_Dui
NL-Den
NL-NI
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

In juni 2012 reisde ik op verzoek van de ING, hoofdsponsor van het Nederlands Elftal, als fotograaf en tekstschrijver mee naar het EK Voetbal in Oekraine. Voor ING Facebook, de interne ING-media en de gasten van de bank versloeg ik het toernooi in beelden. Op deze pagina vind je de portfolio's per wedstrijd. 

 

Auf wiedersehen... Oranje speelde de laatste poulewedstrijd op 17 juni tegen Angstgegner Portugal. Beide teams moesten winnen en dus werd er koortsachtig gestart. Na een kwartier leek het onmogelijke te gebeuren. Van der Vaart scoorde voor Nederland en even later scoorde ook Duitsland tegen Denemarken. Als Oranje nog een keer kon scoren en Portugal doelpuntloos zou blijven, gingen de Nederlanders naar de kwartfinale. Helaas had Ronaldo andere plannen en nam Portugal de rest van de match meteen het heft in handen. Portugal won met 2-1 en stuurde het Nederlands elftal puntloos naar huis. Het slechtste resultaat van het elftal ooit. Gelukkig redden de fans de eer in Charkov en kon het oranje legioen de staalstad met opgeheven hoofd en veel mooie avonturen verlaten. Bekijk de foto's.

 

Gesloopt Het was opnieuw warm in Charkov. En de derde monsterwake trok een zware wissel op de fysieke gesteldheid. Meteen bij thuiskomst werden de foto's en video's bewerkt en verstuurd naar de verschillende belanghebbenden. Een zware trip, maar de complimenten van de opdrachtgevers over de kwaliteit van de foto's vergoedden veel.

 

 

 

Komt dat schot!!! Het was een beetje mazzel, maar ik heb het hoogtepunt van Oranje op Euro 2012 gefilmd. De goal in de 16de minuut van de wedstrijd tegen Portugal laat het stadion bijna ontploffen van vreugde. Als Duitsland even later op voorsprong komt tegen Denemarken lijkt er een wonder te gebeuren. Dat het uiteindelijk toch anders afloopt, weet niemand nog op dit moment.  Bekijk de film!

 

 

 

Nieuw kwartet Na 30 uur op met temperaturen van tegen de 40 graden en een lange vertraging op het vliegveld van Charkov, was het even een opgave om 's ochtends bij terugkomst de foto's te sorteren en door te sturen. Maar het resultaat mag er zijn: opnieuw staan de plaatjes en video's op de site van ING en op ING Facebook. Blijft gek om je foto's binnen enkele uren na de wedstrijd in een publicatie terug te zien.

 

 

 

Fans troeven elftal af Tegen aartsrivaal Duitsland kwam Nederland wederom niet op stoom en werd het team bij vlagen weggespeeld. Ondanks de tweede nederlaag schitteren de Nederlandse fans in Charkov. Geen rellen, vandalisme of vervelende spreekoren, maar met opgeheven hoofd het einde van het toernooi halen. Het Oranjeplein is elke speeldag weer een spetterend feest. Met natuurlijk duizenden en duizenden Nederlanders, maar opvallend genoeg weten ook steeds meer Oekrainers, Russen, Duitsers en Portugezen het plein te vinden. Conclusie: het team is finaal afgetroefd door de fans. Bekijk de foto's!

 

Mooi! Na een speeldag met heen- en terugreis, fotoshoot van bijna 18 uur en 43 uur geen slaap ben ik al helemaal naar de kloten. Een blik op de speciale EK 2012-site van de ING was echter voldoende om de spirit weer helemaal terug te brengen. Het blijft geweldig om je foto's en video's terug te zien in zo'n mooie publicatie.

 

 

 

 

De teleurstelling (Nederland - Denemarken, Charkov) De eerste wedstrijd van Oranje in de Oekraine begon goed. Na een bizar vroege ochtend landden we rond het middaguur in Charkov. Het blijft altijd weer gek om binnen een paar uur vliegen in een totaal andere wereld te landen: Oostblok architectuur, een volstrekt onbegrijpelijke taal en schrift, walmende staalfabrieken en overal zwaaiende mensen. Na een kort verblijf in de universiteit en een bezoek aan het Oranjeplein op weg naar het prachtige Metalist Stadion. De sfeer was geweldig, maar die sloeg al voor de rust om in verbijstering over de onmacht van het elftal. Niets lukte en dat viel de supportersschare rauw op het dak. De uitslag was kortom een domper en de terugreis werd hierdoor gevoelsmatig veel langer dan de heenreis. Woensdag wordt de dag van de waarheid. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Foto's erbij?

 

Oranje furie  (Nederland - Noord Ierland, Amsterdam) Op 2 juni stond ik op het veld van de Amsterdam ArenA voor een reportage van de uitzwaaiwedstrijd van Oranje. Tegen de zwakke Noord-Ieren werd het een waar doelpuntenfestijn en dat liet het enthousiasme van de foto's spetteren. De wedstrijd was voor mij een mooie opwarmer voor het echte werk in de Oekraine en hopelijk daarna Polen.

 

Bekijk hier de eerste fotoserie.

 
 
 

 

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019