Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

Duidelijk standpunt (december) InterAxxie begint het nieuwe jaar goed!

 

Een acht pagina's lang expert-artikel in ZOOM Magazine over standpunt laat zien hoe je als fotograaf heel eenvoudig je foto's kunt verbeteren. En welke creatieve mogelijkheden diverse standpunten bieden. Van fotograferen vanaf keukentrapjes, met drones, in stilstaande plassen water, spiegelruiten en zonnebrillen tot languit op de grond liggend omhoog fotograferen. Alles passeert de revue!

 

Het januari/februari-nummer van Zoom is te koop bij boekhandels, de kiosk, supermarkten en via de site van zoom.nl.

 

Kijk hier voor ons volledige publicatieoverzicht!

 

 

Winterse herplaatsing (december) Net als vorig jaar werd één van mijn artikelen herplaatst in het speciale, dikke winterbewaarnummer van ZOOM Magazine.

 

Het ging om mijn artikel over Hollandse Landschappen dat eerder in de april-editie stond. Altijd weer leuk om te zien dat je artikelen blijkbaar zo in de smaak vallen dat ze een tweede leven krijgen. En het is natuurlijk een mooi compliment om in zo'n fraai dik bewaarnummer te staan! 

 

De wintergids is te koop in de bioekhandel en kiosk. Bekijk hier eerdere InterAxxie-publicaties.

 

In het reguliere decembernummer verschijnt overigens een InterAxxie-stuk over het beste standpunt.

 

 

 

Swingende huldiging (december) Op 13 december werden de winnaars van de Nuon Club Competitie bekend gemaakt. En dat gebeurde niet stilletjes. Met een Antilliaanse drumband bezocht 200-voudig hockey-international Kim Lammers de winnende verenigingen om een check uit te reiken.

 

InterAxxie verzorgde de persfotografie bij Hurley in Amstelveen, Mixed HC in Purmerend en vv Geuzenmiddenmeer in Amsterdam. Zo'n swingende reportage had ik nog nooit gemaakt! Mooie dag!

 

 

Transport en logistiek (december) 'Zonder transport staat alles stil' is de leuze van de transportsector. Om de sector ook in de toekomst in beweging te houden werd op 10 december in Amsterdam het seminar Transport en Logistiek georganiseerd door verzekeraar TVM, transportbranche organisatie TLN en ING.

 

De partijen presenteerden een brancherapport over de toekomst van de sector en ging in dialoog met zo'n 100 directieleden van transportbedrijven uit heel Nederland. InterAxxie fotografeerde de avond en leverde de persfoto's.

 

 

Global IT (november) Meteen na de 24-uurs opdracht begon het global IT-event van ING. Alle IT-managers van de landen waar ING actief is, ontmoetten elkaar in de Kromhouthal in Amsterdam voor een tweedaags evenement met internationale sprekers. Opnieuw legde InterAxxie dit evenement vast in foto's die vrijwel live werden gebruikt op de interne social media-kanalen van ING en voor persdoeleinden. Een enerverende klus. Een mooie opdracht onder lichtarme omstandigheden. Opnieuw ben ik echter bijzonder tevreden met de resultaten. 

 

 

24 HRS CodING  (november) Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer de 24-uurs hackathon van ING fotograferen. Gezien de lengte van het evenement geen sinecure. Vooral omdat ik de fotografie naast m'n reguliere werktijden inplande, de hackathon naadloos over ging in het ING global IT-event van vrijdag en ik dus niet veel kon slapen. Drie dagen lang bestond de wereld uit de Kromhouthallen in Amsterdam, fotograferen, naar huis rijden om de beelden te selecteren, editen, mailen en weer terug naar Amsterdam rijden voor de volgende sessie. Toch zijn deze marathon-opdrachten de krenten in de pap. De 750 deelnemers aan de hackathon werkten de klok rond en dat leverde een vrachtwagenvol aan creatieve beelden, invalshoeken en uitdagingen op. Mooi event, dik tevreden met de resultaten. 

 

 

Aanvoerders in Utrech (oktober) ING sponsort honderden amateur voetbalverenigingen in heel Nederland. Een gedeelte van de vrijwilligers bij deze verenigingen zijn werknemers bij de bank, de zogenaamde ING Aanvoerders. Eind oktober kamen al deze aanvoerders bij elkaar in Stadion de Galgenwaard van FC Utrecht om bij te praten, kennis en ervaringen te delen en kennis te nemen van de  plannen voor 2015. InterAxxie maakte een reportage van de middag en de beelden werden gebruikt voor interne neuwsmedia en als visuele ondersteuning van het Aanvoerders-programma.

 

 

Druk weekend (oktober) Een weekendopdracht voor de Nuon Club Competitie bracht me bij maar liefst dertien verschillende sportverenigingen in Almere, Apeldoorn, Leiden, Dordrecht, Rotterdam, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het was een ouderwetse buffelklus waarvoor we meer dan 20 uur op pad waren in twee dagen, 600 kilometer reden en 7 uur beeldbewerking voor de kiezen kregen. De logistiek was eveneens behoorlijk ingewikkeld, maar mijn lieftallige assistente Sabina loste dit feilloos op! De foto's van de guerilla-actie van Nuon werden gebruikt voor plaatsing in regionale bladen en kranten, op een speciaal Twitter-account en op websites! Veel werk, veel stress, maar een gezellige en afwisselende klus. 

 

 

100% elektrisch (september) Maatschappelijk verantwoord ondernemen, groen zakendoen en oog voor het milieu doen steeds meer en steeds sneller hun intrede in het bedrijfsleven. Zo startte ING onlangs een pilot met 100% elektrisch rijden in samenwerking met BMW, Alphabet Lease, de Gemeente Amsterdam en Eneco. InterAxxie legde de aftrap van het evenement vast in woord en beeld. De foto's werden onder meer gebruikt voor een foto-strip en op de websites van de genoemde partners. Op de foto de ceo's van Alphabet, ING en BMW Nederland tussen de vloot van volledig elektrische BMW3i's.

 

 

Topreis (zomer) Onze reis van 2014 was niet alleen onze één-na-langste reis ooit, maar ook één van de mooiste. We hadden de reis bewust een stuk minder basic gemaakt dan vorige edities. En dat hield in dat we om de vijf a zes dagen niet kampeerden, maar in een bungalow of lodge overnachtten. Het maakte de reis aanzienlijk minder Spartaans en verhoogde het vakantiegevoel. Bovendien hadden we gezocht naar aansprekende, nieuwe locaties op de route, zorgden we voor minder lange reisdagen en meer activiteiten. De reis bleek perfect gebalanceerd en de tijd vloog voorbij. Daarnaast konden we veel wensen van ons lijstje afvinken: zo zagen we na 13 Afrika-reizen eindelijk wilde honden. Ook spotten we onze eerste Afrikaanse otters in de Caprivi, een aardwolf in de Kalahari, een trompetneushoornvogel in Zimbabwe, de bruine hyena in Etosha NP, en de knalgroene Diedericks koekoek in Zuid-Afrika. Hoogtepunten waren Erindi, Dünsterbrook, Fiumi en de dagexcursie naar de Bosjesmannen, de bunkerhut van Senyati, het Zuid-Afrikaanse Pilanesberg NP èn de dag zwemmen in Sun City. Kortom: een topreis met volop vakantieplezier, prachtige foto's en veel spektakel! Bekijk de twee foto-portfolio's van deze reis op de reisfotopagina.

 

 

Hockey! (4 juli) Ik heb klassieke rally, voetbal, wegatletiek, wegwielrennen, baanwielrennen, veldrijden, golf en Formule-1 gefotografeerd, maar hockey was nieuw voor me. Eerlijk gezegd had ik er geen flauw benul van wat ik moest verwachten en was het een heuse experimenteer-reportage. De weergoden maakten de klus nog wat lastiger doordat het 29 graden in de schaduw was. En veel schaduw was er niet te vinden langs de kunstgrasvelden in Rijswijk. Hockey gaat sneller dan voetbal en de positie van de bal is minder goed te voorspellen dan bij andere balsporten. Ik had dus even een uurtje nodig om de juiste instellingen, camerahandling en optimaal lensgebruik voor de verschillende zones van het veld uit te dokteren. Het eindresultaat was prima, maar er is zeker ruimte voor verbeteringen. Op naar het volgende toernooi dus!  

 

 

Zang en dans (29 juni) Een leuk pro deo-klusje in het kader van het 30 jarig bestaan van Almere.

 

Leerlingen van diverse scholen traden op in het centrum en dat leverde veel zenuwen, een heleboel nog niet helemaal geperfectioneerde én incidenteel complete verassingen op.


Leuk om te doen. De foto's zijn aangeboden aan de artiesten in spé. 

 

 

Holland - Turkey Forum (21 mei) Turkije is hot voor ondernemers. De Turkse economie doet het zelfs beter dan die van India en China. De groeicijfers zijn indrukwekkend en Turkije vormt de brug tussen Europa en Azië.

 

Kortom: reden genoeg voor een Nederlandse handelsmissie naar Turkije. Als aftrap van die missie troffen Nederlandse en Turkse ondernemers, politici, ambassadeurs van beide landen en economen elkaar op woensdag 21 mei in de Amsterdam ArenA voor een serie workshops, lezingen, praktijkverhalen en om elkaar alvast een beetje te leren kennen.

 

InterAxxie was erbij en legde de sessie vast in een fotoreportage van zeven uur. Lange dag. Leuke sessie.

 

Wat gaat het worden? Hoofdsponsor ING van het Nederlands Elftal begon medio mei met de interne aftrap van het WK Voetbal. Met een krant van 12 pagina's liet de bank bondcoach Louis van Gaal, een heleboel ING-medewerkers, internationals en andere oranje-fans antwoord geven op de vraag "Wat gaat het worden?" De meningen waren verdeeld. En zo hoort het ook. Hoe meer onzekerheden, hoe spannender het WK. InterAxxie leverde op pro deo-basis een aantal foto's aan. 

 

 

YP's (7 mei) Ik ben de afgelopen twee jaar meerdere keren gevraagd om te fotograferen op een YP-event. Dit zijn altijd leuke evenementen voor jonge professionals die aan het begin van hun carriere staan. Vaak hebben de sessies een specifiek thema. Van netwerken, tot probleemoplossend vermogen en het zoeken van mentoren of coaches. De sessie van 7 mei stond in het teken van alles wat met coaching te maken had en bestond uit een plenair en praktijkgedeelte. InterAxxie verzorgde de gehele fotoreportage.

 

 

Hollandsche Meesters (11 april) De nieuwste ZOOM Magazine is uit: een themanummer! Alles in het blad draait om Holland en daarbij worden uiteraard alle clichė's uit de kast getrokken!

 

InterAxxie schreef een artikel van zes pagina's over Hollandse landschapsfotografie. Als extra dimensie leggen we de link met landschapsfotografie en de landschapsschilderijen van de Oude Meesters als Rembrandt, Paulus Potter, Pieter Brueghel, Adriaen van Ostade, Jacob van Ruisdael, Jan van Goyen en Jeroen Bosch. Het idee ontstond spontaan toen ik zat te brainstormen over wat Hollandse Landschappen nu eigenlijk zijn. En daarna liet het me niet meer los.

 

Of het resultaat een historische handleiding óf een moderne terugblik op landschapskunst is mag de lezer zelf bepalen. ZOOM Magazine is nu te koop in de boekhandels, Bruna en kiosken.   
  

 

 

Boost (10 april) De afsluitende dag van de Week van de Ondernemer was veelzijdig en optimistisch. Het herstel van de economische situatie, de kansen op de internationale markt en tientallen enthousiaste starters gaven de ondernemersgeest een positieve boost. Net zoals vorig jaar was premier Rutte van de partij om twintig ondernemers uitgebreid te spreken op de beursvloer van het Beatrix Theater in Utrecht. In voorbereiding op de komende handeslmissie naar China, maar ook om zelf te ervaren wat er speelt bij het MKB. InterAxxie fotografeerde de hele dag van 's ochtends zeven tot 's avonds vijf uur. De beelden zullen worden gebruikt door opdrachtgever ING en diverse ondernemers zoals Styleshoots.com.

 

 

Familiebedrijven en holsters (7 april) Na een lange periode van bewuste rust op het fotoreportagefront, pakte ik op 7 april de camera's weer uit de fototas voor een sessie tijdens de Dag van het Familiebedrijf in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor het eerst testte ik bovendien de Spider-holster. Een draagsysteem aan je riem waarbij je je camera's als pistolen in ene holster draagt. Het systeem maakt het mogelijk om snel je camera's te bedienen, zonder de traditionele draagriemen die funest zijn voor je nek, schouders en rug. De dag zelf was bekend terrein. Met veel sprekers, spraakmakende ondernemers en een live uitzending van Business News Radio. Erg leuk en leerzaam om de Spider te testen. Leuke dag, prima foto's en een ontspannen schouderpartij. Missie geslaagd!    

 

 
Decennium (27 maart) 10 jaar geleden, op 27 maart 2004, schreef ik InterAxxie Fotografie en Tekst in bij de Kamer van Koophandel in Lelystad. Een impulsief en spontaan idee. Ik wilde een bedrijf opstarten dat zich specifiek zou richten op dynamische fotografie- en tekstopdrachten op het gebied van sport, nieuws, reizen, natuur en evenementen. Geen portretsessies of studiobelichting. Nee; avontuurlijk fotograferen met je voeten in de modder en worstelen met een steevast onflatteuse belichting en onwillige modellen. Jagend op ‘het moment’ tijdens een event of een sportwedstrijd. InterAxxie was het logische gevolg van uit de hand gelopen hobby tijdens de avonduren en weekends. En – wie wist – op den duur het begin van een nieuwe carrière.

 

Met die ‘dynamische fotografie en teksten’ is het goed gekomen! InterAxxie bracht het afgelopen decennium 5 boeken uit (drie in opdracht en twee in eigen beheer) en leverde artikelen en foto’s voor meer dan 100 publicaties in magazines, kranten en reisgidsen. Mijn foto’s werden gebruikt door tientallen media in binnen en buitenland en mijn klantportfolio kreeg body.

 

Ik werd uitgenodigd om te fotograferen in meer dan 15 landen; van Zuid-Afrika, Canada, Roemenië, Polen, Oekraïne, Tsjechië en Frankrijk tot Monaco. Met de neus vooraan fotografeerde ik het Nederlands Elftal in de Amsterdam ArenA, klassieke rallies in de Alpen, internationale wegmarathons, witte haaien onder de waterspiegel van de Indische Oceaan en gierende Formule-1 wagens. InterAxxie interviewde Haile Gebrselassie exlusief na zijn wereldrecord op de 10 Engelse Mijl in Tilburg, we fotografeerden de Koninklijke familie en kopstukken uit de sport, politiek, zakelijke en amusementswereld. We waren erbij toen het Rijksmuseum werd heropend en toen het Nederlands Elftal werd gehuldigd voor de tweede plek op het WK in Zuid-Afrika (en - helaas – ook tijdens de afgang op het EK in Oekraïne). Geen opdracht was hetzelfde, elke klus kende een nieuw verhaal en een nieuwe invalshoek. Een constante aaneenschakeling van actie, improviseren, leren en anticiperen. De droom voor iedere actieve fotograaf.

 

Met de nieuwe carrière kwam het half goed. InterAxxie bleef en blijft voorlopig een geweldige mega-hobby naast mijn ‘echte’ baan. De ultieme kans om af en toe te ontsnappen aan de sleur van alledag. Een periodieke adrenaline-rush op telkens weer nieuwe locaties. Kortom: tien jaar InterAxxie was een geweldig avontuur! Vol uitdagingen, mooie ontmoetingen, afzien en trots.

 

Ik wil al mijn opdrachtgevers hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en steun. Bedankt voor tien enerverende jaren. Ik ben klaar voor de volgende tien!

 

 

Toveren met licht (medio maart) Soms blijken leuke en inspirerende onderwerpen voor onverwachte problemen te kunnen zorgen. De ZOOM-klus om een expert-cursus over 'Licht in het Landschap' te schrijven leek een erg leuke opdracht, maar onpopte zich als een monster.

 

Alle input was snel verzameld en de praktijktips rolden zo uit de pen, maar om een rode draad te vinden viel ineens niet mee. Dagen zat de tekst zo vast als een huis. Pas toen de echte wanhoop toesloeg, rolde het gehele artikel van 2400 woorden in anderhalf uur op het digitale papier.

 

Vreemde gewaarwording, maar wel een stuk met een herinnering. En een stuk dat er - in koeienletters aangekondigd op de cover - gewoon prima uitzag en prettig weg las!

 

Bekijk hier eerdere InterAxxie-publicaties.   

 
   
   
   

Klik hier voor de opdrachten van 2016201520132012201120102009, 2008, 2007, 2006 of 2005

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019