Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

Monumentaal kiekje (mei) Ik sta niet bekend als voetbalfanaat, maar de Voetbal International is uiteraard wel een monument van een blad in Nederland. Vandaar dat ik heel erg trots ben dat ik de grote advertentiefoto van de medio mei-editie op pagina 2 en 3 van de VI heb mogen maken. ING Nederland gebruikt de foto als onderdeel van een campagne die de komende tijd zowel in print als online te zien zal zijn. Heel speciaal!

 
 

Another day at the office (mei) Ik heb deze lente en zomer iets met helikopters! ING gebruikt ze regelmatig voor speciale acties. Deze keer werden twee Groningse ondernemers ingevlogen naar een weiland bij Amstelveen.

 

InterAxxie was ter plekke en schoot plaatjes van de gehele actie. Het gemaaide gras zat 's avonds nog achter m'n oren en in m'n haar. Altijd mooi zo'n klus met buitensessie en een niet alledaags onderwerp!

 

 

Meer met macro (april) Voor de mei/juni-editie van ZOOM schreef InterAxxie het hoofdartikel over macro-fotografie. Daarbij keken we niet alleen en hoofdzakelijk naar bloemetjes en insecten, maar ook naar creatieve andere manieren om macrofoto's te maken. Abstracten bijvoorbeeld, of foto's van miniatuurlandschappen, -taferelen en -verhalen. Altijd mooi om zo prominent op de cover te staan :-) 

 

Hou ook de komende natuurfotografie-special in de gaten met daarin een extra lang InterAxxie-artikel! 

 
 

Doorhalen (maart) Last minute klusje: een 24-uurs hackathon in de Heineken Music Hall. 's Ochtends de eerste sessie geschoten en de dag erna 's middags de tweede. Gelukkig hoef ik als fotograaf dus niet 24 uur lang wakker te blijven. Altijd weer een enerverend en uitdagend klusje om goede foto's te maken in een grote donkere hal met zwarte muren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKT match 3: net niet (9 maart) Weinigen geloofden op 9 maart in het Kasteel van Sparta nog in de kansen van de Oranje-leeuwinnen. Maar de dames toonden veerkracht en speelden hun beste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Topfavoriet Zweden werd op 1-1 gehouden en Noorwegen keek aan tegen een achterstand. Met andere woorden: slechts één goal scheidde de leeuwinnen nog van Rio. Die goal kwam er bijna in de slotfase, maar een schot voor open doel huppelde net naast. Eeuwig zonde. Toch hebben de vrouwen hun uiterste best gedaan. Volgende keer beter!

 

 

 

OKT match 2: kansloos ten onder (5 maart) In de tweede poulewedstrijd ging het helaas mis voor Oranje. Noorwegen bleek in het Kasteel van het Rotterdamse Sparta een maatje te groot voor de Nederlandse vrouwen. Een kansloze 4-1 nederlaag was het resultaat. Alleen met veel geluk en de volle winst tegen Angstgegner Zweden, kan Oranje nog meedoen in Rio. Het OKT wordt dus beslist op woensdag 9 maart!

 

 

 

 

 

 

OKT match 1: de volle winst (2 maart) Alleen de poulewinnaar krijgt een Olympisch ticket voor de Zomerspelen in Rio en dus moesten de Oranje-dames aan de bak tegen Zwitserland. In het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, openden de dames niet zo best. Al in de beginfase keek Oranje tegen een achterstand aan. Voor rust werd het echter weer gelijk en daarna konden de dames met kunst en vliegwerk een 4-3 overwinning uit het vuur slepen. InterAxxie fotografeerde het omlijstende programma en gedeelten van de ceremonie voor de match op het veld.  

 

 

 

 

Ballenmeiden (28 februari) Op een prachtige zonnige zondag vond in Zeist bij de KNVB de selectiedag plaats van de ballenmeiden voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi van het Nederlandse Dames-elftal. Een enorme schare stuiterende meisjes dribbelde, schoot, draaide en sprintte zich in het zweet om zo'n geweldige uitverkiezing in de wacht te slepen. InterAxxie legde de hele dag vast in foto's.

 

 

 

 

 

 

Passend onderwijs (24 februari) Een last minute klus in een nieuwe branche: het onderwijs. In een school in Almere kwamen schooldirecteuren, ambtenaren en professionals uit de jeugdzorg bij elkaar om te praten over passend onderwijs.

 

InterAxxie zorgde voor het beeldverslag. Een leuke en creatieve klus met een grote opbrengst aan fraaie beelden.

 

 

 

 

 

 

Muziek en magie (17 februari) Gisteren een lange dagopdracht gefotografeerd in de Heineken Music Hall. Mooie locatie met zwarte muren, zwarte plafonds, een zwart doek en publiek in driedelig - inderdaad - zwart. Maak daar maar eens een sprankelende serie van! Uiteindelijk van de nood een deugd gemaakt en veel low key-opnamen geschoten. Onder andere van illusionist Victor Mids van Mindf*ck.

 

 

 

 

 

 

Training (2 februari) InterAxxie komt naar je toe deze winter! Vandaag een tekstschrijftraining annex -brainstorm gegeven aan de medewerkers van Credo Integrale Planontwikkeling in Oosterbeek.

 

Niet iets wat ik gewoonlijk doe, maar wel een ontzettend leuke ervaring!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingelijst (26 januari) Gisteren een lange dagreportage geschoten tijdens een nog geheim project op het hoofdkantoor van ING in Amsterdam (nee, ik verklap niks). Daarna als de brandweer door naar Arnhem voor een avond-shoot. Op zo'n lange dag is het altijd leuk om bij de receptie verwelkomd te worden door één van mijn foto's met Ruud van Nistelrooij in een grote lichtbox!

 

 

ING sponsort het Nederlandse voetbal en dat mag de wereld weten. Mooi! 

 

 

 

Fysiobeeld (18 januari) Het splinternieuwe sportfysiotherapie-centrum FysioSteps uit Assendelft heeft de oefenruimten opgevrolijkt met InterAxxie-foto's! De zaak gebruikte onder meer foto's van de warming up van het Nederlands Elftal in de Amsterdam Arena, een actiefoto van Tom Dumoulin tijdens het NK Tijdrijden 2015 in Emmen, actiefoto's van sir Chris Hoy tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn en een publieksfoto van het EK-Voetbal in Oekraïne. Wil jij ook zo'n grote InterAxxie-actiefoto aan de muur? Laat het me even weten!

 

(Bijgaande foto's gemaakt door FysioSteps)

 

 

Nieuw boek (12 januari) Zeven jaar na de publicatie van 'Waarom altijd zo ver weg?' werd het wel weer eens tijd voor een nieuw InterAxxie-boek! En dat is er nu: 'Aqua Verde'! Het massieve, hardcover koffietafelboek weegt 2 kilo, telt 222 pagina's en meet 33 bij 24 cm. Het boek is een fotografische impressie van onze reis door Costa Rica.

 

Aqua Verde is een testcase voor nog te publiceren InterAxxie-boeken en zal daarom niet actief verkocht worden. Het boek vormt - naast een prachtige gebundelde herinnering - de opmaat voor onder meer een nog dikker werk over 15 jaar Afrika-reizen, een portfolio van 12,5 jaar InterAxxie en een heel speciaal fotoboek over Floortje. Nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link voor een uitgebreide sneak preview!

 

 

Persberichten (januari) Onlangs schreef InterAxxie een serie persberichten voor een opdrachtgever in de vastgoedsector. Credo is geen doorsnee-bouwer, maar bouwt creatief en innovatief en neemt de wensen van de aanstaande huurders en woningeigenaren mee in het ontwikkeltraject.

 

Leuk om te zien dat de berichten stuk voor stuk gepubliceerd worden! Zoals deze header van een project in de stad Groningen. Mooi!

 

 

 

 

 
Vijf op een rij (januari) Voor het vijfde jaar op rij ben ik gevraagd om de fotoreportages te maken van de introductiedagen voor nieuwe medewerkers van ING. Het blijft altijd leuk om te zien hoe nieuwe medewerkers hun introductie beleven en welke vragen ze stellen. Voor 2016 staan er zes evenementen gepland.    
   

Klik hier voor de opdrachten van 2015201420132012201120102009, 2008, 2007, 2006 of 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019