Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact
  

Zeg maar nee, dan krijg je er twee! (december) Toegegeven: de ZOOM-overkill begint misschien een beetje vervelend te worden en winteren doet het nog niet echt, maar InterAxxie heeft weer een artikel geschreven! Het betreft een lang stuk over fotograferen in de winterse sneeuw voor de januari/februari-editie! Dat de artikelkop prominent op de cover staat maakt het natuurlijk alleen maar mooier.

 

Maar er is meer! Naast dit alweer 42ste artikel dat InterAxxie schreef voor ZOOM, bevat het januari-nummer ook meteen het 43ste artikel! Dit artikel is wat abstracter en gaat over minimalistisch fotograferen! Hoe doe je dat? Wat moet je je er bij voorstellen en waar kun je minimalistische foto's maken?

 

Het extra dikke ZOOM Magazine is te koop bij de boekhandel, supermarkt of de tijdschiftenkiosk óf digitaal voor op de telefoon of tablet.

 

 

 

 

 

 

Winters toveren (december) Zowel 's zomers als 's winters brengt ZOOM Magazine een extra dikke seizoenseditie uit met de beste artikelen van de afgelopen maanden.

 

In de wintereditie van 2015/2016 is het InterAxxie-artikel 'Toveren met licht' herplaatst. Een lang artikel dat het mooiste licht, de beste momenten van de dag en de verschillende lichtrichtingen behandelt. Uiteraard bevat het stuk ook tientallen tips en truuks. 

 

ZOOM Magazine is te koop bij de boekhandel, supermarkt of de tijdschiftenkiosk óf digitaal voor op de telefoon of tablet.

 

 

 

 

 

 

 

Teleobjectieven (21 november) In het najaar schreef InterAxxie maar liefst drie artikelen voor ZOOM. De eerste, een lang stuk over fotograferen met teleobjactieven van 8 pagina's - met zelf geschoten voorbeeldfoto's - werd in het decembernummer gepubliceerd. Het stuk belicht alle facetten van teleobjectieven. Van de beste technieken, de voor- en nadelen van zoomlenzen en en primes en de mogelijkheden van teleobjectieven. In november schreef InterAxxie bovendien nog twee andere ZOOM-artikelen. Eentje over fotograferen van sneeuw en ijs en eentje over minimalistisch fotograferen. Deze stukken worden gepubliceerd in 2016. ZOOM Magazine is te koop bij de boekhandel, supermarkt of de tijdschiftenkiosk óf digitaal voor op de telefoon of tablet.

 

 

Sky high (12 november) Op donderdag 12 november schoot InterAxxie een fotoreportage op een wel heel bijzondere locatie: Hangar 12 in Schiphol-Oost. In de hangar - achter de douane - organiseerden KLM, ING, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB Nederland het Oranje Handelsmissie Fonds in een adembenemende setting tussen twee KLM-Airbus A330-200's. Terwijl KLM-technici gewoon aan de vliegtuigen werkten en er naast de hangar constant vliegtuigen opstegen, kregen de aanwezige ondernemers een divers programma voorgeschoteld. InterAxxie legde het hele programma vast.

 

 

Voetbal (3 november) Begin november werd de tweede ING-aanvoerdersdag georganiseerd in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam. InterAxxie was present om het gehele programma van de aftrap tot en met de derde helft vast te leggen. Alhoewel ik geen voetballiefhebber ben, blijft het leuk om te fotograferen in een groot stadion.

 

Op de foto Ajacied, ex-Arsenal speelster en meervoudig international Anouk Hoogendijk, die de zaal de dynamiek van het vrouwenvoetbal uitlegde. 

 

 

 

Bouwboek (oktober) In korte tijd schreef en redigeerde InterAxxie de teksten voor het bidbook van een projectontwikkelaar uit het Gelderse Oosterbeek.

 

Het verzoek was om de projectteksten te vertalen in een vlot, aansprekend en samenhangend verhaal van zes hoofdstukken. Het resultaat mocht er zijn: een fraai boekwerk van 60 pagina's met veel foto's en grafische content.

 

Kortom: een uitdagende, creatieve en leuke klus!

 

 

 

Iets anders (zomer 2015)  Na dertien Afrika-reizen vond Sabina het wel een keer tijd voor iets anders. En als Sabina iets anders wil, dan komt er iets anders. En met 'anders' bedoelen we ook echt iets heel anders. Geen woestijn, maar regenwoud. Geen tent, maar lodges. Geen kou en stof, maar verstikkende klamme hitte en heel veel regen... Onze reis door Costa Rica was een mooie mix van activiteiten (ziplinen, kajakken, wandelen over hangbruggen in het oerwoud, fotograferen, dierenopvangcentra bezoeken, snorkelen, varen op een catamaran, heel veel zwemmen, lange autoritten, heel veel hitte en nog veel meer regen, regen en nog eens regen). Nadelen: alles bleef dag en nacht nat, het regende bizar veel en fotograferen bleek erg lastig door de aanhoudende plensregen, de schuwheid van het wild en het oerwoud dat het zicht en het toch al schaarse zonlicht belemmerde. Benieuwd naar wat we wel op de foto's kregen? Bekijk hier de twee portfolio's met 96 foto's.

 

 

Zomerschool (7 juli) De zomervakantie is een tijd waaraan scholieren zo weinig mogelijk aan school denken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wie net is blijven zitten, kan in Almere via een spoedcursus alsnog overgaan. Deze zogenaamde zomerschool is nieuw voor Almere en dus besteedden de lokale media er veel aandacht aan. InterAxxie schoot een korte pro deo reportage en schreef het persbericht. 

 

 

 

Hockey en hitte (3 juli) Net als vorig jaar fotografeerde InterAxxie het ING Mixed Hockeytoernooi in Rijswijk. Een lange en vooral erg hete dag. De temperatuur kwam op de kunstgrasvelden, in de volle zon royaal boven de 35 graden. En dat betekende zweten en worstelen met de maximale afstand waarop de spelers nog scherp in beeld kwamen. Door de hitte ontstaan namelijk hittetrillingen in de lucht en daardoor kan maar tot een bepaalde afstand goed worden scherpgesteld. De apparatuur werd bovendien zo warm in de zon dat ik om de tien minuten moest wisselen van camera. Afzien dus! Uiteindelijk dik tevreden met de resultaten en m'n hittebestendigheid.

 

 

Tour d' Utrecht (4 juli) Soms moet je een beetje geluk hebben. Ik was niet van plan om met de hitte van begin juli (40+ in de stad) de Tourstart te bezoeken. Maar toen ik op het laatste moment VIP-kaarten kreeg aangeboden, kon ik uiteraard niet weigeren. En dus stond InterAxxie op 4 juli in de eerste bocht na de start om de beste profs ter wereld vast te leggen tijdens de belangrijkste etappekoers ter wereld.

 

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want wat was het waanzinnig druk en wat was het bloed- en bloedheet. Zonder persaccreditatie sta je bovendien gewoon achter het hek, ramvast in die mensenmenigte. Geen sinecure dus om het parcours te kunnen zien, laat staan om mooie foto's te kunnen maken.

 

Met veel geduld en lichte uitdrogingsverschijnselen lukte het uiteraard toch om een afwisselende reportage te maken van dit gekkenhuis. Bovendien was het een laatste test voor het nieuwe 100-400 objectief waarmee ik de Costa Rica-reis wil vastleggen. Test geslaagd, vanaf nu lekker voor de televisie kijken!

 

 

 

 

 

 

 

Mooie plaatjes (26 juni) Een nieuwe locatie is altijd leuk voor een fotograaf. Je moet namelijk op zoek naar de juiste instellingen, de beste lichtinval, de mooiste beeldhoeken en nieuwe composities. Zo ook tijdens de managementbijeenkomst van ING op boerderij Langerlust in Amsterdam-Zuidoost. De  prachtige boerderij met grote  (moes)tuin leende zich bij uitstek voor mooie plaatjes en de pauzes in de tuin vormden een welkome afwisseling van de lange indoor conferentiesessies. Gastspreker van dienst was hockey-prof Floris Evers (drievoudig winnaars van de Champions Trophy en tweemaal Olympisch zilver). InterAxxie verzorgde een lange, maar veelzijdige reportage! 

 

 

Snelheid (24 juni) Het ging hard bij het NK Tijdrijden voor de profs in Emmen! Zo hard dat de  gedoodverfde favorieten Tom Dumoulin als Ellen van Dijk geen kampioen werden. InterAxxie was erbij tijdens een shoot in eigen beheer en zag Dumoulin na zijn succesvolle Ronde van Zwitserland langzaam door het ijs zakken. Goed opgesteld op de lichte klim tussen Emmen en Westenesch konden we de renners en rensters bij mooi avondlicht in detail vastleggen. Mooie avond! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog meer zomer (juni 2015) ZOOM Magazine brengt elke zomer en elke winter een themanummer uit met de beste artikelen van het afgelopen half jaar. Net als in de vorige edities staat InterAxxie ook in de zomer-editie van 2015. En hoe! Met maar liefst drie expert-cursussen zijn we flink vertegenwoordigd! Zowel ons artikel 'Tien tips voor betere natuurfoto's', 'Scherptediepte' als 'Standpunt' is opgenomen in het fraaie bewaarnummer. Ideaal voor aan het strand of als leesvoer op een regenachtige dag! 

 

ZOOM Magazine is te koop bij de boekhandel, supermarkt of de tijdschiftenkiosk óf digitaal voor op de telefoon of tablet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerse plaatjes! (19 juni)  Mooi vaderdag- óf vakantiecadeau: de nieuwe ZOOM! Boordevol praktijkgerichte fotografie-informatie voor de lange zomerdagen.

 

In de dikke zomer-editie staat een extra lang InterAxxie-artikel met veel tips voor het verbeteren van je zomerfoto's. Waar moet je naartoe? Hoe laat je de zomer zien in je foto's en welke truuks kun je gebruiken voor het beste resultaat. Direct toepasbaar en uiteraard gegarandeerd betere foto's! 

 

ZOOM Magazine is te koop bij de boekhandel, supermarkt of de tijdschiftenkiosk óf digitaal voor op de telefoon of tablet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voetbal (22 mei) In de middag en avond van 22 mei speelden dik 200 jongens en meisjes het gras uit de velden van HBC Heemstede tijdens de selectiedag voor de ballenjongens en -meisjes voor de interlands Nederland-Verenigde Staten en Nederland-IJsland.

 

Er was uiteraard veel oranje aankleding, de jeugd toonde een enorme inzet en een select gezelschap voetbalcoryfeeën in de personen van Ruud van Nistelrooij, Frank de Boer en Rob Witschge zorgde voor de sfeer.

 

InterAxxie maakte een lange reportage voor sponsor ING die zowel voor interne, als externe commerciële doeleinden gebruikt gaat worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strrrrrrike! (23 april)  Er is een eerste keer voor alle dingen... En ik heb al heel wat uiteenlopende sporten gefotografeerd. Van internationale wegmarathons, weg- en baanwielrennen, golf, hockey, het EK voetbal tot Formule-1 en klassieke rally. Maar bowlen stond - tot 23 april - nog niet in dat rijtje.

 

En om maar meteen in het diepe te springen betrof het ook nog eens 'disco-bowlen'. Dat is bowlen zonder licht... Over uitdagende opdrachten gesproken: voor het eerst heb ik echt in het donker staan fotograferen. En met sluitertijden van 1/6de seconde is actie fotograferen een redelijke opgave!

 

Ondanks alle technische complicaties heb ik een zeer acceptabele reportage geschoten bij Knijn in Amsterdam. Maar de volgende keer mag er best ergens een spotje worden ontstoken. Dat scheelt een hoop hoofdpijn

 

 

 

 

 

 

 

No guts no glory (16 april) De Hypothekendag voor het intermediair op 16 april in Hart van Holland in Nijkerk was een geweldige bijeenkomst. TEDx-voorman Jim Stolze presenteerde een dag lang een hele batterij aan speciale en intrigerende acts. Van de danssensatie Ish, Quote's Jort Kelder, Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert, de 75-jarige blinde piloot, avonturier en aanstekelijk positieve Miles Hilton-Barber, politicus Jan-Kees de Jager, diverse internetondernemers en een hilarische poppenspel-slotact. De boodschap: ondernemers, durf lef te tonen. Veiligheidszoeksr overleven niet in de snelle en constant veraderende wereld. Het credo gold ook voor InterAxxie. De lastige belichting in de zaal gaf me weinig speelruimte. En dus moest ik creativiteit tonen en wat gokjes wagen. Mooie dag, dik tevreden met de resutaten!

 

 

 

Stralend topmodel

(14 april) Begin april staat traditiegetrouw de Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs in Utrecht op mijn agenda. Door drukte en andere opdrachten beperkte mijn aanwezigheid zich helaas maar tot één lange dagsessie. Zoals gebruikelijk was de beurs weer een happening tjokvol ambitieuze ministers, het summum van de vaderlandse zakenlieden en wereldbestormende young potentials. Maar ja, uiteindelijk draait zo'n evenement toch maar om één iemand... Als een stralend topmodel paradeerde onze koningin tussen de ondernemers. En dan maakt een paar uur knokken met je fotograferende collega's om de beste plaatjes ineens niet zoveel meer uit.

 

 

Beestachtig mooie foto's maken (maart) Begin maart verscheen alweer het 34ste InterAxxie-artikel in ZOOM Magazine.

 

Het stuk beschrijft tien tips voor het verbeteren van natuurfoto's met een specifieke link naar de maanden maart en april. Welke dieren kun je tegenkomen? Welke bloemen bloeien er? Met welke zaken moet je rekening houden? Hoe benut je het voorjaarslicht het best? Kortom: negen pagina's boordevol tips en truuks.

 

Mooi verhaal, dat ook nog eens pontificaal op de voorpagina prijkt!

 

 

Trends (12 februari) Ook de derde lange reportage in 't Spant in Bussum zit erop. Deze keer sprak trendwatcher dr. Carl Rohde de zaal toe.

 

Rohde doet wereldwijd onderzoek naar toekomstontwikkelingen, opvallende trends en maatschappelijke en sociale ontwikkelingen in samenwerking met twintig universiteiten en hogescholen op vier continenten.

 

Hij schetste een interessant beeld van de nabije toekomst waarin de online en reële wereld steeds meer versmelten. Bij zo'n goeroe hoort natuurlijk een beetje een demagogisch beeld, waarin ook de hoofdsponsor van het evenement een plek heeft.

 

Opnieuw een inspannende middag en avond, maar een prima resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograaf op de foto (7 februari) Gistermiddag en -avond opnieuw een lange fotoshoot in Bussum. In deze editie stonden onder meer presentaties van TEDxAmsterdam oprichter Jim Stolze en één van mijn favoriete fotografen Jimmy Nelson op het programma!

 

Nelson is bekend van het monumentale boek 'Before they pass away". Een schitterend fotoverhaal over de laatste traditioneel levende natuurvolken in de meest onherbergzame streken van de wereld. InterAxxie fotografeerde het gehele programma.

 

 

Zakelijk beschouwd (31 januari) Het zakelijk evenement van eind januari in 't Spant in Bussum, was de eerste uit een serie van drie. In een interactief programma werd er gesproken en gefilosofeerd over zaken doen, ondernemerschap, out ofthe box denken en creativiteit. Een van de sprekers was de 30-jarige Ronald Hans, alias Nalden, mede-oprichter van gratis verzendsite WeTransfer. De selfmade ondernemer hield de zaal een verrassende spiegel voor en vertelde dat ondernemen ook een zaak van een heel simpel idee kan zijn waarmee je in het diepe springt. Een zaak van onderbuikgevoel, boerenslimheid en de juiste connecties. InterAxxie fotografeerde het gehele programma en beleefde een mooie avond.

 

 

 

Best Managed Companies (23 januari) Een lange fotoreportage van maar liefst 12 uur geschoten op het Best Managed Companies-congres van Deloitte en ING in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Het evenement stond in het teken van bedrijven die innovatie omarmen en revolutionaire stappen durven te nemen om snel in te springen op de veranderende klantwens. Het werd een lange dag vol drones en 3D-printers, maar ook met discussies en out of the box-ideeeën. Meest verrassende spreker was Reinier van Bommel van het gelijknamige schoenenconcern. Een familiebedrijf dat zichzelf al negen generaties lang (!) telkens opnieuw uitvindt. Na afloop van het congres was er een gala tot in de late uurtjes waarin onder meer Dennis van der Geest (tegenwoordig DJ) optrad. Erg lange, maar erg leuke dag!

 

 
   

Klik hier voor de opdrachten van 2016201420132012201120102009, 2008, 2007, 2006 of 2005

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019