Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

Papieren gastcollege (december 2006) Hoewel ik meer een doener dan een docent ben, was ik vereerd om - op verzoek van Wouter - twee artikelen te schrijven voor ZOOM Magazine, het grootste fotografie-magazine van Nederland. Het eerste onderwerp: "De digitale spiegelreflex voor beginnende fotografen" was wat ambitieus voor slechts 2.200 woorden, maar het staat voorzien van lezersfoto's in de eerste editie van 2007.

 

Wild Nederland (december 2006) In ZOOM Magazine 1 staat nog een InterAxxie-artikel. Het behandelt wildlife-fotografie in Nederland. Het artikel gaat zowel in op materiaal en locaties, als op ervaringstips en -truuks. Een erg leuke opdracht en een fraaie opmaak van de ZOOM-redactie!

Woeste heuvelen (november 2006) Het was koud, het waaide, het zeek van de regen en er stond een topveld aan het vertrek. De passende ingredienten voor de mooiste herfstloop van de wereld: de Nijmeegse Zevenheuvelenloop. In het decor van gouden herfstblad versloeg de jonge Keniaan Kogo na een bloedstollende finale zijn vier concurrenten waaronder wereldkampioen Tadesse. InterAxxie versloeg de gehele wedstrijd in woord en beeld.

 

Raymann is vroeg  (november 2006) Jurgen Raymann is niet alleen erg adrem en grappig, hij is ook nog eens uitermate vriendelijk. Dat ondervond ik toen ik hem begin november tijdens een event van de Belastingdienst van nabij moest vastleggen in zijn rol als show host, zanger en zijn creatie Tante Es. Een erg leuke klus, een gezellige avond en een leuke totaalreportage. InterAxxie tekende ervoor

 

Kou, wind en hortende hazen (oktober 2006) De 31ste ING Amsterdam Marathon gaat de boeken in als een bizarre wedstrijd. Het jonge, veelbelovende Oost-Afrikaanse deelnemersveld liet het collectief afweten, de Braziliaanse veteraan die het spel had moeten redden zakte eveneens door het ijs en de ingehuurde tempomakers maakten er een potje van. InterAxxie was - voor het vierde jaar op rij - de gehele dag met maar liefst drie man ter plekke voor de volledige fotoregistratie. De beelden werden in vrijwel alle ING-uitingen rondom de marathon gebruikt:  tientallen nieuwsitems, reclame-uitingen en zelfs een heuse reclame-campagne.

 

Van Dam tot Dam (september 2006) De eerste keer Dam tot Dam-loop was een ervaring. Een snelste tijd ooit voor de Nederlands-Keniaanse Lorna Kiplagat en een verbeten strijd bij de mannen tussen de Keniaan Kibowott en de Tanzaniaan Joseph. Vanaf de fotografenauto (een omgebouwde truck met houten banken) volgde ik met de voltallige Nederlandse sportpers de race. Leuk om te zien wat de vakbroeders van de Telegraaf, de Volkskrant en het ANP er maandagochtend van hadden gebakken!

 

Derde artikel in Ontdek Afrika (augustus 2006) Eind augustus verscheen het derde nummer van de kwartaal-glossy Ontdek Afrika. Net als in de vorige twee edities bevat het blad een artikel (met foto's) van een van onze Afrika-reizen. In dit geval een verslag van onze ervaringen in het Samburu-reservaat in Kenia uit 2002. Ontdek Afrika is te koop bij onder meer alle Nederlandse AKO's en Bruna's en de betere boekhandel.

 

Beestjes kieken (juli 2006) Vrijdag 14 juli konden we als dikke mazzelaars twee uur op pad met een boswachter door de Oostvaarderplassen tussen Lelystad en Almere. Bijzonder, want het gebied is niet toegankelijk voor bezoekers. Er worden slechts enkele keren per jaar kleinschalige excursies georganiseerd voor fotografen en andere natuurliefhebbers. Doordat we pas rond half tien het gebied ingingen en we het wild alleen van een behoorlijke afstand te zien kregen, was de trip in fotografisch opzicht niet bijzonder geslaagd. Gevoelsmatig was het echter een fraaie belevenis om eens in de echte Hollandse wildernis te kijken.

 

Jeugd gedold (mei 2006) Als renner LANGS het parcours staan met de lens voor je oog is eens wat anders! Tijdens het Clubkampioenschap van de Flevorenners in juni zag ik hoe Arjen op onnavolgbare wijze de jonkies over de knie legde in een fantastische sprint. Klik hier voor een fotoverslag.

 

Langlopend contract  (februari t/m oktober 2006) Een scherpe offerte, de nodige ervaring en een goede visie op de verbeelding van een uniek initiatief, die voorwaarden leidden onlangs tot het eerste langlopende contract voor InterAxxie. Van eind april tot aan medio november verzorgt InterAxxie de complete fotografie voor Running Business, een hardloopinitiatief van de ING Bank en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Running Business omvat onder meer wekelijkse trainingen op meer dan 30 locaties in heel Nederland, enkele special events en een serie landelijke marathons, zoals de Groningen Stad Marathon, de Dam tot Dam-loop, de ING Bank Haarlemmermeer Marathon, de Zevenheuvelenloop en uiteraard de ING Amsterdam Marathon. Een prachtige opdracht en veel creatieve vrijheid. Wat wil je als fotograaf nog meer?

 

Grote namen (februari 2006) Dit jaar tekenden grote namen voor een optreden op het salesevent van de ING Bank; Candy Dulfer, Ellen ten Damme, Lange Frans en Baas B., DJ Marty Shaft en teh New Cool Collective. InterAxxie stond op een keukentrapje in de zaal voor het beeldverslag op de intranetten van ING en de fotografie van de "merchandise" zoals posters, dvd-hoezen en interne presentaties.

 

In winterse sferen (januari 2006) Eind januari werden The Winter Trial Experience en The Winter Trial weer verreden. InterAxxie tekende voor de fotografie en voor het eerst voor de digitale presentatie van de foto's! Opmerkelijk was verder dat InterAxxie de fotografie leverde voor een artikel over de rally in het Financieele Dagblad! Kijk op http://rolf-hendriks.magix.net/ voor de fotopagina van de Experience in een - zowaar - winters Limburg!

 

Reisverhaal in Ontdek Afrika! (januari 2006) In januari verscheen het eerste nummer van Ontdek Afrika, met daarin een (foto)reportage van onze Namibie-reis van vorig jaar mei. Ontdek Afrika is een glossy magazine over het mooiste continent ter wereld en wordt in Nederland en Duitsland uitgegeven. Het eerste nummer lag begin januari bij onder meer alle AKO- en Bruna-boekhandels in de schappen en werd uitgebreid onder de aandacht worden gebracht op de Vakantiebeurs. Onlangs heeft de uitgeverij besloten om verder in zee te gaan met InterAxxie.

 

 

Klik hier voor de opdrachten van 20162015, 20142013, 2012, 201120102009, 20082007 of 2005

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019