Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

 

Reisspecial (december 2009) De laatste editie van ZOOM Magazine in 2009 is een reisspecial. Met trots kunnen we melden dat er in dit bijzonder fraaie nummer een lange expert-cursus van InterAxxie is opgenomen. Het artikel behandelt alle facetten van exotische wildlife-fotografie. Zoals: welke apparatuur heb je nodig? Waar moet je naartoe? Op welke zaken moet je extra letten en met welke tips kun je je voordeel doen? Voor het eerst leverden we niet alleen tekst, maar ook foto's. Zowel op de cover, als in de inhoudsopgave en het artikel zelf zijn InterAxxie-foto's gepubliceerd. Een onderwerp waarover ik erg enthousiast kan worden, een strakke opmaak en een mooi visitekaartje. Wat wil een mens nog meer?

 

InterAxxie in trends
(november 2009) De economie staat op z’n kop en zekerheden zijn ver te zoeken in de financiële wereld. Beleggers zijn hierdoor op zoek naar antwoorden en dat is precies waar de ING op vrijdag 27 en zaterdag 28 op inspeelde tijdens het ING Beleggerscongres 2009. In de Amsterdam RAI, tijdens de Dag van de Belegger, bezochten maar liefst ruim duizend ING-relaties de ING Lounge en de drie masterclasses van het ING Beleggerscongres. Het overkoepelende thema trends: kansen voor beleggers was goed gekozen, want de inspirerende masterclasses en de actuele trends konden rekenen op een aandachtig publiek. InterAxxie was de gehele zaterdag aanwezig voor een fotoreportage en de verslaglegging voor de interne en externe ING-media.

 

Klantbezoek (november 2009) Wat krijg je als je met een bus vol ING Retail-klanten een rondrit maakt langs drie grote Retail-ketens? Een heel gezellige dag. Ongeveer 40 MKB-klanten van de ING bezochten achtereenvolgens een Albert Heijn-vestiging in Koog aan de Zaan en vestigingen van Saturn en BCC in Utrecht. Het betrof in alle drie de gevallen winkels op opmerkelijke plekken (onder een viaduct en in een geluidswal langs de A2) en ludieke winkelconcepten. De winkeliers deden tijdens hun schoolreisje dan ook veel inspiratie op en er werd volop gediscussieerd en gebrainstormd. Op de foto het camerateam dat de deelnemers onderweg interviewde voor een nog te maken bedrijfsfilm. InterAxxie reisde mee voor de fotoreportage als de verslaglegging. Een intensieve maar leuke dag!

 

Interaxxie zegt: bekijk het breed! (november 2009) ZOOM Magazine mag na twaalf InterAxxie-artikelen in drie jaar tijd wel een beetje een huisblad genoemd worden. Feit is dat we erg tevreden zijn met elkaar en dat het eind van de samenwerking nog niet in zicht is. Ons meest recente artikel beschreef de edele kunst van de panoramafotografie. Spelenderwijs wordt uitgelegd welke apparatuur je daarvoor nodig hebt, welke valkuilen een beginnend panoramafotograaf heeft te overwinnen en welke technieken je kunt gebruiken. Inmiddels zijn ook ons dertiende (het maken van online fotoalbums) en veertiende (wildlife-fotografie) artikel geschreven.  

Na regen komt zonneschijn (september 2009) Na de totaal verregende editie van vorig jaar brak dit jaar de zon door op het ING Golftoernooi. Op de Koninklijke Golfbaan van de Kennemer Golf en Country Club in Zandvoort straalde de zon uitbundig. Dat was tijdens de editie van 2008 wel anders! Tot onze enkels stonden we toen vijf uur lang in het hemelwater. De zon brak eind 2009 ook in zakelijk en creatief opzicht weer een beetje door, want na een maandelange stilte aan het foto-opdrachtenfront was dit weer een mooie dag buiten spelen. Met dank aan de zon werden de foto's dit jaar een stuk vrolijker en mooier. Dankzij al dit positiefs werd het een ouderwetse, creatieve dag in een prachtige omgeving! 

 

Aan het IJ (juni 2009) De ING nodigde haar Private Banking-klanten uit in het Muziekgebouw aan het IJ uit voor een sobere jaarlijkse bijeenkomst. Er werd gesproken over het verleden, de toekomst en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Topman Jan Hommen (foto) sprak met Charles Groenhuijsen en de aanwezige klanten over hun wensen en verwachtingen. Daarna vond er een intressante forumdiscussie plaats met twee professoren, politicus Frank de Grave, directeur Nick Jue en een bevlogen groene ondernemer. InterAxxie leverde het beeld en de tekst voor de ING-media en persberichten.

 

Beau op de feauteau Eind mei kwam er een leuke pro-deo klus voorbij. Ik werd gevraagd om foto's te maken tijdens een managementdag. De mooie locatie (de Expo-hallen in Vijfhuizen), een uitdagend publiek (400 man in pak) en een dagvoorzitter die nog niet in m'n portfolio zat (Beau van Erven Dorens) waren reden genoeg voor een dagje buitenspelen met de camera's.

 

 

Rokend rubber (eind mei 2009) Het was alweer een tijdje geleden, maar op 23 mei stond in Alkmaar en omstreken de JCI Challenge op de kalender. Een rally voor dure, snelle en brullende auto's. Alles was aanwezig: van Porsches, tot Lamborghini's, Ferrari's, klassieke Alfa's en nog veel meer racegeweld. Onder de bezielende leiding van Bert van der Dool, twee grid girls en een heleboel rook reden de deelenemers een loop door Noord-Holland. InterAxxie verzorgde een fotoreportage van de gehele dag. Het weer was fantastisch, de sfeer was opperbest en het was goed om weer eens met de camera's langs het parcours te staan. 

 

Uit vogelen (medio mei 2009) Het elfde InterAxxie-artikel verscheen in mei 2009 in ZOOM Magazine. Het stuk legt uit hoe je betere vogelfoto's maakt, waar je moet zijn, wat je nodig hebt en welke slimme tips je in acht kunt nemen. Het is natuurlijk altijd leuk om te schrijven over een onderwerp dat je bovengemiddeld interesseert. Het artikel staat dan ook bol van de praktijkervaring en -tips. Gecombineerd met de fraaie opmaak en de extra pagina's van deze zomerspecial, was het een bijzonder leuke opdracht.

 

Het beste gebundeld (5 mei 2009) Ik verkondig het hier natuurlijk al jaren, maar op 5 mei ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een luxe koffietafelboek met de beste reisfoto's van de afgelopen tien jaar. Het tweede boek onder InterAxxie-vlag verscheen bij internetuitgever Blurb/Booksmart en draagt de no nonsense-titel: "Waarom altijd zo ver weg?". De fotopil meet 33 bij 28 centimeter, heeft een glossy hardcover-omslag en dustjacket en telt 240 pagina's met 201 reisfoto's en 46 reisverhalen. Het is een strenge selectie van meer dan 60.000 foto's uit 34 landen op vijf continenten. De luxe versie wordt - vanwege de kosten (93 euro) - gedrukt in een zeer beperkte oplage. Een langgekoesterde wens!

Scherp (maart 2009) In het maartnummer van ZOOM Magazine staat het tiende artikel dat InterAxxie voor het blad schreef. Het onderwerp is "scherpte" en het artikel behandelt alle facetten van dit elementaire fotografieverschijnsel.

 

 

 

 

 

 

 

Actie! (februari 2009) ZOOM is vernieuwd. Niet ingrijpend, maar het ziet er wel anders en een tikje frisser uit. In die nieuwe look&feel komt het negende ZOOM-artikel dat InterAxxie schreef nog beter tot z'n recht.

 

 

Het onderwerp - actiefotografie - was dan ook wel heel dicht bij huis en staat bol van de pratijkervaringen en -tips.

 

 

 

 

 

 

Finishfoto (januari 2009) Met gepaste trots kan ik melden dat sportmakelaar Global Sports Communications van atletiekicoon Jos Hermens me heeft gevraagd om een foto te leveren voor het afscheidscadeau voor Kamiel Maase. De nationaal recordhouder op zowel de hele als halve marathon en de 10 kilometer ontvangt een poster met de finishfoto die ik in 2007 maakte toen hij het Nederlands record marathon verbeterde tijdens de Amsterdam Marathon.

 

Floor in print (januari 2009) Op dit moment ligt de Namibie-special van Ontdek Afrika is de kiosk en boekhandel. Het nummer bevat een lang InterAxxie-artikel over reizen met kinderen in Afrika. Het stuk is gebaseerd op onze zevenweekse reis door midden- en noord-Namibie van begin 2008. Het is ons zesde artikel voor Ontdek-Afrika en net als de voorgaande keren leverden we zowel de tekst als de foto's. Een informatief en - ons inziens - zeer persoonlijk verhaal over het plezier van reizen met z'n drietjes.

 

 

Klik hier voor de opdrachten van 20162015, 20142013, 2012, 20112010, 20082007, 2006 of 2005

 

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019