Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

SNAP! (december 2007) Men neme rond middernacht een stikdonkere, bloedhete, rokerige feestzaal met oorverdovend lawaai en een fikse dosis fluorescerend gekleurd discolicht. Kortom: omstandigheden waar elke weldenkende fotograaf hardgrondig van gruwt. Toch had ik de reportageshoot op 14 december in "Big Daddy's" in Nieuwegein voor geen goud willen missen. Vlak voor middernacht begon namelijk het optreden van een van de toonaangevende dance-bands van de jaren '90: SNAP! Rapper Turbo B gaf een dijk van een show. InterAxxie deinde mee in de zaal en legde de sfeer - met heel veel kunst en vliegwerk - vast. Een onmogelijke setting, maar een topavond!

 

Praktijktips (november 2007) Wat moet je absoluut weten wanneer je van je hobby je betaalde bijbaan wilt maken? Geen idee? Lees dan de ZOOM-winterspecial die momenteel overal in de winkels ligt. InterAxxie leverde de tekst voor dit artikel vol praktijktips en -truuks.

Kamiel! (oktober 2007) Sportliefhebbers weten het al: de 32ste ING Amsterdam Marathon eindigde in spektakel. De relatief onbekende Keniaan Emmanuel Mutai liep met 2.06.29 de tweede snelste tijd van dit wegseizoen (alleen Haile Gebrselassie was afgelopen september sneller in zijn wereldrecordrace). Kamiel Maase - die ik in mei nog exclusief fotografeerde - verbeterde zijn eigen Nederlands record en dwong daarmee deelname aan de Olympische Spelen af. Een lange, maar mooie dag voor InterAxxie dat de gehele fotoreportage voor de ING-media verzorgde. Na de marathon verzorgde InterAxxie op 30 oktober de fotografie van de cheque-overhandiging aan UNICEF. Klik hier voor een impressie op de site van UNICEF Nederland. Een andere eer is dat Kamiel foto's van InterAxxie op zijn site heeft geplaatst. Even kijken dus op Kamielmaase.com.

 

De eerste filmposter! (oktober 2007) Ik had al eerder foto's geleverd voor dvd-hoezen, boeken, magazines, websites en brochures. Maar een echte filmposter zat tot voor kort niet in m'n portfolio. Met de officiële filmposter van de Verleiding is dat verleden tijd! Geweldig om je beelden terug te zien op een poster, een dvd-inlay en een brochure! De Verleiding is een driedelige film over hoe je als bankier omgaat met een charmante, maar mogelijk frauduleuze vastgoedhandelaar. Filmproductiebureau ZEE verzorgde de productie, de cast bestond uit: Daniel Boissevain, Maryam Hassouni, Nico de Vries, Tina de Bruin, Frederik Blom, Rik Launspach en Mischa Hulshof. Een zeer uitdagende, hectische, maar erg leuke klus.

 

 

En nog een boek (september 2007) Na de proef van het Roemeniëboek, plofte onlangs ook de pdf met de opgemaakte versie van het Canada-reisboek in de mailbox. Ook dit boek is het resultaat van de reis die ik deze zomer - als fotograaf en tekstschrijver - maakte een groep salescollega's en de directie van de ING Bank. Ik heb zowel de teksten als de fotografie voor het 60 pagina's dikke boek geleverd. Het Roemenië- en het Canada-boek werden op 8 november gepresenteerd in de Nonnerie in Maarssen.

Te Gast In de gids (september 2007) Geheel onverwacht kreeg ik onlangs het verzoek van de uitgever van de reisgidsen-reeks Te gast in om teksten en foto's aan te leveren voor een nieuwe editie van de Namibië-gids. Het betreft enkele eerder gepubliceerde stukken uit Ontdek Afrika en nog niet eerder gepubliceerde foto's.Een ontzettend leuke opdracht, vooral omdat Te gast in zich hoofdzakelijk richt op reizigers die de gebaande paden verlaten en de cultuur en sfeer van een land belicht in plaats van de toeristische trekpleisters. Het boekje is vanaf medio oktober te koop bij de betere boekhndel en wordt door talloze grote reisorganisaties als cadeau bij boekingen van avontuurlijke, verre reizen aangeboden.

 

Lopende opdracht (overzicht) Het is alweer een tijdje geleden dat de nieuwe brochure voor het hardlopen-met-relaties-programma Running Business van ING en de AtletiekUnie verscheen. De brochure met InterAxxie-foto's mag echter niet ontbreken in dit overzicht en dus plaatsen we 'm alsnog. De deelnemers aan Running Business trainen elke week, op 30 locaties in geheel Nederland onder begeleiding van AtletiekUnie-trainers voor de grote marathons en prestatielopen. Naast foto's voor de brochures, plaatst de AtletiekUnie ook InterAxxie-foto's op de Running Business-website.

 

 

In print (overzicht) InterAxxie-marathonfoto's worden vaker gebruikt in ING-media. Zoals in de interne postercampagne voor de salesteams van ING Bank, de externe brochure van ING Real Estate en een verkoopbrochure van ING Intermediaire Bankzaken. Stuk voor stuk uitingen waarbij hardlopen als metafoor wordt gebruikt.

 

 

 

Boek-arest (september 2007) Eerder op deze pagina meldde ik al dat ik - als fotograaf en tekstschrijver - een groep collega's en de directie van de ING Bank in mei vergezelde op hun reis door Roemenië. Onlangs kreeg ik de eerste proef van het 60 pagina's tellende reisboek waarvoor ik zowel de tekst als de fotografie leverde. Vormgeefster Marketa Klemesova van ontwerpbureau Pheonix had haar best gedaan, want het ziet er perfect uit.

Leuker konden ze het niet maken (september 2007) Net als vorig jaar heb ik ook dit kalenderjaar weer het jaarlijkse feest voor de callcenters van de Belastingdienst mogen vastleggen. Dit jaar stonden onder meer Mimoun Ouled Radi (Shoufshouf Habibi), de Jumpmasters en het mij onbekende XYP op het programma. In vier grote zalen waren optredens en dat betekende een avondje rennen langs de podia door een hossende menigte. Je zou het niet zeggen, maar die Belastingmedewerkers maakten er ook nu weer een geweldig spektakel van.

 

 

 

Topatleet geschoten (mei 2007) De laatste tijd was het wat stil aan het wegatletiekfront, maar woensdag 22 mei had ik weer een fotosessie in het Olympisch Stadion. En wat voor eentje! Kamiel Maase, Nederlands recordhouder op de 5 en 10 kilometer en de marathon, kwam namens de Atletiekunie als kersverse ambassadeur van ING Running Business opdraven voor een fotoshoot. In een klein uurtje konden we op ontspannen wijze pers- en promotiefoto's schieten waarbij Kamiel's betrokkenheid bij Running Business, de Atletiekunie en het Olympisch Stadion tot uitdrukking kwamen. Een erg leuke sessie en prettige foto's. Het tweede deel van de avond maakte ik een fotoreportage gemaakt van de jubileumtraining van Running Business met onder meer Jeroen Latijnhouwers van RTL Nieuws en DJ's Rik en Niels van Radio 538.

 

Groot onderhoud (mei 2007) In een nogal hectische periode werd ik gebeld door Jeroen Horlings, fotograaf en schrijver van fotografie-handboeken. Of ik tijd had om wat artikelen te schrijven voor de ZOOM-zomerspecial die geheel in het teken zou staan van de digitale spiegelreflex. Natuurlijk had ik tijd en dus leverde ik een praktisch artikel (met foto's) over onderhoud aan camera's, tips voor buitengebruik onder minder gunstige omstandigheden en een serie praktijktruuks aan. Helaas mocht het artikel maar vijf pagina's lang zijn, want over dit onderwerp valt nog veel meer te vertellen. Vervolgverhaal dan maar?

 

 

Okkasjonnetjes (mei 2007) En omdat ik op allerlei fotofora en -sites een groeiende behoefte aan informatie over tweedehands camera's voelde, kon ik Jeroen een tweede artikel aanbieden: waarop moet je letten bij de aanschaf van een occasion? Ook dit tweede artikel in de ZOOM-special staat bol van de tips, truuks en informatie. Een erg leuk stuk waar ik veel praktijkervaringen in kwijt kon.

Masai Mara  (maart 2007) Eind oktober 2006 maakten we een ultrakorte individuele fotoreis door midden- en zuid-Kenia. In Ontdek Afrika nummer 5 verscheen een artikel van 15 pagina's - uiteraard met foto's - over deze reis. Het is het vierde InterAxxie-artikel in de vijf nummers die tot nu toe zijn verschenen. Ontdek Afrika is te koop bij de betere boekhandel en alle AKO's en Bruna's.Klik hier voor het artikel over Namibia. 

 

Spektakelstuk  (februari 2007) Voor het vierde achtereenvolgende jaar mocht InterAxxie de fotografie en verslaglegging verzorgen van de jaarlijkse salesconferentie voor de beste verkopers van de ING Bank. Tijdens de avond presenteerde de directie de plannen voor de toekomst, werden de beste verkopers gehuldigd en traden onder meer de Blue Man Groep, Xander en Trijntje Oosterhuis op.

Sneeuw, ijs en auto's  (januari en februari 2007) Na drie keer de rally naar Monte Carlo te hebben verslagen, werd ik in 2007 door ING Private Banking uitgenodigd voor de Winter Trial door Duitsland, Tsjechie, Polen en Oostenrijk. Als navigator in de camera-wagen van Bert van der Dool, versloeg ik de race zes dagen lang in woord en beeld. Een geweldig avontuur. Kijk in mei naar op TV-registratie! De teksten en foto's van InterAxxie werden gebruikt als promotiemateriaal voor rallyorganisatie en ING en er verschenen artikelen in diverse media, waaronder dagblad De STEM en ING-intranet.

 

 

Klassieke plaatjes  (februari 2007) Geheel onverwacht werd ik gebeld door het magazine de Onschatbare Klassieker, het grootste glossy maandblad voor klassieke autoliefhebbers in Nederland en Belgie. Men had voor het februarinummer weliswaar vier pagina's ingeruimd voor de Winter Trial Experience, maar beschikte niet over beeldmateriaal. Of ik iets had? En dus verscheen er in februari 2007 een nummer met twee spreads rallyfoto's van InterAxxie.

 

 

Klik hier voor de opdrachten van 20162015, 2014, 20132012201120102009, 20082006 of 2005

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019