Home
Over Interaxxie
Opdrachten
Opdrachten 2017
Opdrachten 2016
Opdrachten 2015
Opdrachten 2014
Opdrachten 2013
Opdrachten 2012
Opdrachten 2011
Opdrachten 2010
Opdrachten 2009
Opdrachten 2008
Opdrachten 2007
Opdrachten 2006
Opdrachten 2005
Euro 2012
Opdrachtgevers
Foto's
Publicaties
Reizen
Paspoort
Contact

Objectief bekeken (november 2008) Hoewel het theoretisch beschouwd geen betaalde opdracht betreft, heb ik me de afgelopen weken verder bekwaamd in het maken van stockbeeld. Hopelijk op termijn een nieuwe loot aan de InterAxxieboom! Gewapend met de 500/f4 en het Manfrotto schommelstatief  kreeg ik onder meer vossen, zilverreigers, waterrallen, watersnippen, ruigpootbuizerds, baardmannen, Konickpaarden en edelherten voor de lens. Het licht zat niet mee in november, maar ik zie duidelijke vorderingen.

 

 

 

 

En dat is twee (december 2008)  Kon ik in september nog trots aankondigen dat InterAxxie voor het eerst een omslagfoto voor een landelijk magazine had geleverd, in december is meteen onze tweede cover verschenen. Ontdek Afrika was dermate tevreden over de foto van de Keniaanse vroedvrouw, dat op het winternummer bijgaande foto van twee Namibische zwartkopimpala's prijkt. Kopen dus! Rond oud- en nieuw verschijnt een Namibie-special van Ontdek Afrika waarvoor we een lang artikel met foto's over reizen met kinderen leverden.

 

 

Cursus compositieleer  (november 2008) Eind november verscheen de winterspecial van ZOOM Magazine met daarin een lang InterAxxie-artikel. Het is in allerlei opzichten een bijzonder artikel. Zo leverden we - naast de tekst - ook diverse verhelderende schetsen en bevat het artikel drie praktijkopdrachten. Het doel: de composities in je landschapsfoto's verbeteren. De opdracht: buiten in de natuur oefenen met drie landschapssituaties.

 

 

Herfstrally (november 2008) Kon ik me enkele maanden geleden nog geen verregende opdracht voorstellen; nu grossier ik er in. De MF Rally Experience, een jubileumrally van uitzendorganisatie MF Groep, viel letterlijk in het water door slagregens, kou en een gebrek aan daglicht. InterAxxie maakte er het beste van op de Veluwe en legde de rally vast als een heroisch samenspel van donkergrijze luchten, glimmende regenplassen en afgevallen herfstblad.

 

 

Zes streepjes (oktober 2008) Zes keer legde InterAxxie de ING Amsterdam Marathon vast in woord en beeld. Zes geweldige wedstrijden zonder kapsones, dure technologie en onbereikbare idolen. De atleten liepen zich de longen uit het lijf in een enerverende race. Gewoon tussen de rijen mensen op straat in hartje Amsterdam. Grote held werd niet winnaar Kirui, maar Hugo van den Broek die na jaren van blessureleed weer eens een supertijd op het asfalt legde (foto). Sponsor ING stapt helaas uit de marathonsport en daardoor is de shoot van afgelopen zondag waarschijnlijk de laatste uit een geweldige serie. Ik heb er van genoten en sta volgend jaar zeker weer in het stadion. Met of zonder camera! De foto's en teksten van InterAxxie werden gebruikt in diverse media van ING en UNICEF.

 

 

Inspiratie (september 2008) Soms heb je een opdracht die je extra uitdaagt. De reportage over de eerste transactie met EMV-betaalpassen, was zo'n klus. Onder technisch lastige omstandigheden (veel kostuums, menglicht en een rommelig decor) schoot ik een serie die beter uitapkte dan ik vantevoren had verwacht. "Inspiratie is transpiratie"... Met het zweet op de rug, maar een pakkende serie op de geheugenkaarten kon ik naar huis. Kleine klus, grote tevredenheid! 

 

Voorpaginanieuws (september 2008)  In 2008 had ik nog weinig voor Ontdek Afrika gedaan. Een hernieuwd contact leidde echter tot twee concrete opdrachten. Een coverfoto voor het laatste nummer van 2008 en een artikel in de Namibie-special in het eerste kwartaal van 2009. Links de proefomslag van het bewuste nummer. De foto dateert uit 2006 toen we voor de derde keer in Kenia waren (een artikel dat overigens al in een Ontdek Afrika-editie van 2007 is verschenen). Het is natuurlijk een hele eer om je foto overal in de schappen van kiosk en boekhandel te zien, maar het is een extra feestje omdat dit de eerste landelijke omslagfoto van InterAxxie is.

 

 

Watergolf (september 2008)  Golftoernooien zijn doorgaans leuke opdrachten. Je kunt op een plek blijven staan en genieten van het weer, de natuur en de geaffecteerde humor van de deelnemers. Tenminste: als de zon schijnt. Tijdens de ING Groep Golfdag op vrijdag 12 september scheen de zon helaas niet. Sterker; het plensde onophoudelijk, het stormde en het was steenkoud op de Kennemer Golf en Country Club in Zandvoort. Een dag lang probeerde ik - doorweekt tot op het ondergoed en staand in vijf centimeter water - m'n camera's zo goed mogelijk droog te houden. Fotograferen in deze waterval was een crime. Maar met veel kunst-en-vliegwerk is de klus uiteindelijk geklaard. Zo zie je maar weer dat er ook na vijf jaar reportagewerk nog steeds veel te leren valt! 

 

 

Betonfolder (september 2008)  Omko Beton wilde na jaren het promotiemateriaal eens in een nieuw jasje steken. En dus fotografeerde ik een ochtend en middag in de werkplaats in Emmen en op de hoofdvestiging in Coevorden. Daarnaast schreef InterAxxie de tekst voor de brochure (inclusief een slogan) en wordt er nu gewerkt aan standmateriaal en de website. Een all round-klus in een nieuw segment. 

 

 

 

Volgens het boekje (september 2008)  Een superreis verdient een superboek. En dat is helemaal gelukt. Grafisch bureau SCS|Vorm3 heeft voortreffelijk werk geleverd met de opmaak van het reisboek over de ING incentivereis naar Zuid-Afrika. De lol, de kleuren en het avontuur spetteren werkelijk van de bladzijden. Hiernaast zie je vier willekeurige pagina's uit de proef. InterAxxie verzorgde zowel de volledige fotografie als de tekst.Het gebonden reisboek werd medio november 2008 gepresenteerd in de Nonnerie in Maarssen.

Knetterende elegantie (augustus 2008)  Een recordaantal van 16.000 bezoekers bezocht op 30 en 31 augustus het Concours d' Elegance op Paleis het Loo in Apeldoorn. Het was dan ook een feest: het weer was eindelijk eens zomers, de klassiekers rookten, knetterden en raceten en het publiek genoot rijen dik van het spektakel. InterAxxie was eveneens aanwezig en verzorgde een intensieve, tweedaagse fotoreportage voor organisator Classic Events. De beelden werden gebruikt als promotie- en persmateriaal.

 

 

 

Whhhieeewww (augustus 2008)  Na drie dagen ING RaceSalon mocht ik - als superbonus - de coureurs vastleggen op hun eigen terrein: het stratencircuit van de Bavaria City Race. De hele dag volgde ik Robert Doornbos, Sakon Yamamoto, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil. In de pit, in de paddock, in de F 1-trucks, achter de schermen en op het parcours. Een dag vol adrenaline, gierende motoren, dichte rookwolken en hoge octaan brandstof. Een geweldige belevenis, een geweldige opdracht. Getuige de foto's. InterAxxie maakte een fotoreportage van het gehele evenement en schreef de teksten voor interne ING-media. 

 

Formule 1 (augustus 2008)  Hoewel ik in de loop der jaren een aardig klassieke rally-portfolio heb opgebouwd, had ik nog geen ervaring met Formule 1. Toen ik werd gevraagd om het Renault F1 Team in woord en beeld te volgen op de ING RaceSalon in Ahoy, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Voorwaarde was dat ik dichtbij wilde komen. Dat kon geregeld worden... Na het weekend zat er nog rubber in m'n haar. Bekijk hier de foto's. InterAxxie maakte een fotoreportage van het gehele evenement en schreef de teksten voor interne ING-media.

 

 

 

 

Proefballon (juli 2008) Al jaren ben ik - zonder haast - bezig materiaal te verzamelen voor een reisboek in eigen beheer. Moet het een fotoboek worden? Een serie korte reiscolumns? Een combinatie? Geen idee, maar ik ben weer een stapje dichterbij de oplossing. In juli heb ik een fotoboek laten drukken met de zestig beste natuurfoto's van onze zevenweekse Namibië-reis, getitled "Wild". Noem het een proefballon of een 0-versie. Ik kan nu in ieder geval met een gebonden portfolio de boer op. Wordt vervolgd.

 

Women Networks (juni 2008) Viavia kwam er een nieuwe opdrachtgever binnen: Het Platform for Professional Women Networks. Een internationaal initiatief van ambitieuze vrouwen bij onder meer Price Waterhouse Coopers, KPMG, Philips, Capgemini, Rabobank, IBM en Shell. Ik mocht het jaarlijkse congres van het Platform vastleggen in een vrijwel donkere bioscoopzaal, met geel licht en gesloten rode gordijnen in Amsterdam Zuidoost. Een pittige klus dus, maar een aardige uitdaging voor creativiteit en materiaal. Ik ben in ieder geval zeer tevreden over het resultaat! 

 

 

Prijsplaatjes (juni 2008) Leuk nieuws: twee ING-bedrijfsfilms - "Het Moment van de Waarheid" en "De Verleiding" - zijn op het internationale filmfestival van le Creusot in Frankrijk bekroond met respectievelijk zilver en goud. De scripts van beide rolprenten werden geschreven door een van mijn opdrachtgevers; Patty Stenger van ZEE. InterAxxie deelt dan ook een klein beetje in de feestvreugde, want we tekenden voor de fotografie van beide producties! Door alle media-aandacht rond de successen hebben de InterAxxie-foto’s in onder meer het Financieele Dagblad, diverse filmvakbladen en veel ING-media gestaan. Mooi werk!

 

 

 

Meesterlijke landschappen (juni 2008) Het dubbeldikke zomernummer van ZOOM Magazine herbergt het langste InterAxxie-artikel tot nu toe. Op maar liefst zes pagina's staan in totaal 20-experttips over het verbeteren van je landschapsfoto's. Het was een beetje een last minute-klusje, maar deadlines maken het leven interessant! Het resultaat ziet er weer verzorgd en fraai uit: nuttig leesvoer.

 

Dagje buitenspelen (juni 2008) Begin juni werd het zesde ING Mid Corporates Golftoernooi gespeeld op Golfsociëteit De Lage Vuursche in Den Dolder. InterAxxie verzorgde net als voorgaande jaren de fotografische verslaglegging van de wedstrijd. Een leuke dag buitenspelen! Klik hier voor het online fotoboek!

 

Onwaarschijnlijke supperreis (mei 2008) Ik heb niet te klagen over onplezierige klussen. Maar het achtdaagse fotoverslag dat ik eind mei maakte in Zuid-Afrika sloeg echt alles. De beste ING Bank-verkopers van 2007 kregen een incentivereis aangeboden door Kaapstad, Johannesburg en Pilanesberg NP en naast alle correspondentie en directiespeeches, mocht ik de teksten en beelden voor een luxe reisboek verzorgen. Het werd een achtbaan aan ervaringen! We doken met witte haaien, maakten een ballonvlucht boven de savannes van Pilanesberg (en zagen de grootste troep leeuwen die ooit in het park was gespot: 18 stuks), we zagen 34 witte neushoorns in anderhalve dag (ook een record), we rondden Kaap de Goede Hoop per powerboat, beklommen de Tafelberg, werden door een ex-gevangene rondgeleid over Robben Island, kajakten met pinguins en zeeleeuwen, dronken thee van olifantenstront en hadden ontzettend veel lol. Een wereldreis! De fotos'zeggen denk ik genoeg. 

 

Natte voeten in de woestijn (maart en april 2008) Begin 2008 ging een langverwachte wens in vervulling: zeven weken met z'n drieën kamperend door Afrika. Als compromis-bestemming kwam Namibië uit de bus en begin maart reden we in een stoere terreinwagen door de woestijn. Helaas kwam de regen de eerste weken met bakken uit de lucht. En hoewel dat best bijzonder is, is een wekenlang waterballet in een tent van 1.20 bij 2.40 meter niet leuk. Daarbij kwam nog een aaneenschakeling van fysieke ellende en een groot gebrek aan wild. De reis zelf is dus niet voor herhaling vatbaar, maar de foto's zijn wel absoluut de moeite waard

 

Spet-takel (maart 2008) De zesde Winter Trial Experience was in meerdere opzichten een unicum. Zo finishte de rally voor het eerst niet in het Limburgse Sint-Gerlach, maar in het Achterhoekse Brummen. Daarnaast was de rally voor het eerst losgekoppeld van grote broer The Winter Trial en kende de Trial voor het eerst zware omstandigheden in de vorm van slagregens en stormwind. InterAxxie kon hierdoor in ieder geval wel spectaculaire foto's maken tijdens deze leuke dag buitenspelen!

 

 

Toffe tuinelarij (februari 2008) InterAxxie in tuinsferen? Een beetje wel. In het februarinummer van ZOOM Magazine, dat momenteel overal in de winkels ligt, staat een InterAxxie-artikel vol praktijktips en -truuks over het fotograferen in je achtertuin. Ideeënvoer dus voor iedereen die vogels, insecten, planten of zelfs zijn vijvervissen op een creatieve manier wil vereeuwigen. 

 

 

Klik hier voor de opdrachten van 20162015, 20142013, 2012, 201120102009, 2007, 2006 of 2005

InterAxxie Fotografie en Tekst 1998-2019